ΕΟΦ ανακοινώσεις: Συναγερμός για συμπλήρωμα διατροφής

Μοιραστείτε το:

Προσοχή στους καταναλωτές συνέστησε ο ΕΟΦ για το συμπλήρωμα διατροφής RIDER caps 560mg, καθώς βρέθηκε να περιέχει τη δραστική φαρμακευτική ουσία TADALAFIL χωρίς να αναγράφεται στην επισήμανση. «Η χρήση της συγκεκριμένης δραστικής δεν είναι επιτρεπτή σε συμπληρώματα διατροφής και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη». Η ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών της Ουγγαρίας μέσω του Συστήματος Διοικητικής συνδρομής και συνεργασίας (AAC-FF).

Το προϊόν διακινείται από την εταιρεία Grow UP Ltd, Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τις αρχές του οποίου η αναγραφόμενη διεύθυνση στην επισήμανση του προϊόντος είναι εικονική, αναφέρει ο ΕΟΦ και δεν αποκλείει η κυκλοφορία του προϊόντος στην Ελλάδα να γίνεται μέσω διαδικτύου σαν συμπλήρωμα διατροφής. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή των καταναλωτών το προϊόν, καλούνται να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Τι είναι τα συμπληρώματα διατροφής

Τα συμπληρώματα διατροφής έχουν κύριο στόχο την προσθήκη ιχνοστοιχείων, βιταμινών και μετάλλων στον οργανισμό για τη βελτίωση της υγείας και την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ: Τα συμπληρώματα διατροφής είναι βιομηχανικά προϊόντα. Αποτελούν συμπυκνωμένες πηγές θρεπτικών συστατικών ή άλλων ουσιών με θρεπτικές ή φυσιολογικές επιδράσεις, διατιθέμενα σε δοσομετρικές μορφές, με σκοπό τη συμπλήρωση της συνήθους δίαιτας. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν τη διατροφή αλλά τη συμπληρώνουν, κάτι που θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο πριν από την έναρξη της χρήσης τού εκάστοτε συμπληρώματος.

Τι να προσέξω όταν επιλέγω ένα συμπλήρωμα διατροφής;

Η κατανάλωση ποικιλίας τροφίμων είναι ο καλύτερος τρόπος για την κάλυψη όλων των διατροφικών αναγκών, ωστόσο σε άτομα με περιορισμένη διαιτητική πρόσληψη, ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα θα πρέπει να μην παρέχει περισσότερο από το 100% των ημερήσιων τιμών πρόσληψης ώστε να είναι ωφέλιμο.

Ωστόσο, μια παγίδα των συμπληρωμάτων είναι ότι δίνει στους ανθρώπους μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας, προκαλώντας τους να δίνουν λιγότερη προσοχή στην περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά των τροφίμων που επιλέγουν. Άτομα που ανησυχούν για την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών τους, θα πρέπει να αξιολογούν την κατάσταση θρέψης τους με τη βοήθεια του διαιτολόγου.

Τέλος, εάν αποφασίσετε να πάρετε ένα συμπλήρωμα διατροφής επιλέξτε το με προσοχή αξιολογώντας τον κίνδυνο της τοξικότητας. Συγκρίνετε τις ποσότητες των θρεπτικών συστατικών στο συμπλήρωμα με τις ημερήσιες τιμές που σας αναλογούν.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ