Αστυνομικό τμήμα Αλίμου: 14χρονος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό – Ελέγχονται 35 αστυνομικοί

Μοιραστείτε το:

Σε συναγερμό έχει τεθεί ολόκληρο το αστυνομικό τμήμα Αλίμου, καθώς νεαρός που κρατήθηκε στο ΑΤ με την υποψία ότι έχει πλαστά έγγραφα, αποδείχτηκε ότι είναι φορέας κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι της Δευτέρας αστυνομικοί είδαν ένα 14χρονο να περιφέρεται σαν χαμένο κοντά στο Τμήμα του Αλίμου. Οι αστυνομικοί πήραν το παιδί στο τμήμα, όπου διαπίστωσαν ότι πάνω του είχε ένα καινούριο διαβατήριο, με το οποίο διαπίστωσαν ότι πρόκειται μάλλον για ασυνόδευτο ανήλικο από την Αίγυπτο, ενώ εικάζουν ότι το διαβατήριο μάλλον είναι πλαστό.

Το παιδί οδηγήθηκε στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας και ειδοποιήθηκε η εισαγγελέας ανηλίκων η οποία έδωσε εντολή στους αστυνομικούς για προστατευτική φύλαξη μέχρι να γίνουν εξετάσεις, και στη συνέχεια να οδηγηθεί μέσω του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων.

Ο 14χρονος υπεβλήθη σε εξετάσεις και τα ξημερώματα της Πέμπτης διαπιστώθηκε ότι είναι φορέας κορονοϊού. Αμέσως σήμανε συναγερμός και σήμερα οι αστυνομικοί αναμένουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνει απολύμανση του χώρου και να υποβληθούν σε τεστ τα 35 άτομα που υπηρετούν στο τμήμα και σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν όλοι πέρασαν από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας όπου βρισκόταν το παιδί.

«Έχουμε στείλει εδώ και δύο εβδομάδες, επιστολή στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ με συγκεκριμένες προτάσεις για την δημιουργία εξειδικευμένων υποδομών για διαχείριση κρατουμένων που εξασφαλίζουν την υγιεινή των αστυνομικών και την αποτροπή διάδοσης τους κορονοϊού» τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλικμάνης, ενώ ο ταμίας Νίκος Κορομηλάς προσθέτει «χθες είχαμε το θάνατο ενός αγαπητού συναδέλφου και σήμερα είμαστε σε κατάσταση αναμονής περιμένοντας οδηγίες από τον ΕΟΔΥ καθώς κινδυνεύει να μπει σε καραντίνα όλο το Τμήμα. Οι αστυνομικοί δουλεύουν κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες».

248 κρούσματα την Τετάρτη – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Σήμερα ανακοινώνουμε 248 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12080, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. 2297 (19.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5296 (43.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

46 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 11 (23.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 167 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 293 θανάτους συνολικά στη χώρα. 108 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ