Υπόθεση Folli Follie: Προφυλακίστηκαν Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Μοιραστείτε το:

Στην φυλακή οδηγούνται ο ιδρυτής της Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, επί σειρά ετών επικεφαλής της εταιρείας, μετά την πολύωρη διαδικασία των απολογιών τους στην 35η Τακτική Ανακρίτρια για την υπόθεση των παραποιημένων στοιχείων που εμφάνιζε επί σειρά ετών ο Όμιλος προκειμένου να παρουσιάζει εύρωστη οικονομική εικόνα. Πατέρας και γιος ξεκίνησαν να απολογούνται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου 2020 για συνολικά πέντε κακουργήματα.

Αντιθέτως, η Καίτη Κουτσολιούτσου, σύζυγος του ιδρυτή της εταιρείας, αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της για τα κακουργήματα της απάτης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της χειραγώγησης. Η ίδια, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ξέσπασε σε κλάματα.

Η Καίτη Κουτσολιούτσου

Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος που κρίθηκαν προφυλακιστέοι με απόφαση ανακρίτριας και Εισαγγελέα βαρύνονται με κατηγορίες που αφορούν απάτη εις βάρος του επενδυτικού κοινού, νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, χειραγώγηση αγοράς, πλαστογραφία και εγκληματική οργάνωση την οποία, κατά το κατηγορητήριο, δημιούργησαν οι ίδιοι προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους για αυξημένη κερδοφορία μέσω παραποιημένων στοιχείων, πλασματικών τραπεζικών statement και κυκλωτικών κινήσεων κεφαλαίων.

Ο Δημήτρης και η Καίτη Κουτσολιούτσου έφτασαν στο κτίριο 10 των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων, συνοδευόμενοι από τον συνήγορο τους, τον γνωστό ποινικολόγο Γιάννη Ηρειώτη. Γύρω στη μία το μεσημέρι, στο γραφείο της ανακρίτριας προσήλθε και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος συνοδευόμενο από τον δικηγόρο του και καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Ηλία Αναγνωστόπουλο. Συνολικά για την την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 27 ακόμη πρόσωπα, στελέχη της εταιρείας το επίδικο διάστημα, κ.ά. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Η υπόθεση

Οι απολογίες του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της συζύγου του Καίτης και του γιου τους Τζώρτζη σηματοδότησαν την τελική φάση της ποινικής έρευνας για το βασικό σκέλος του αποκαλούμενου «σκανδάλου της Folli Follie», της εταιρίας που από την κούρσα κερδοφορίας πλέον βρίσκεται σε φάση εξυγίανσης μέσω των διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα, προκαλώντας ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε επενδυτές.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορίες αφορούν το διάστημα από το 2000 έως το πρώτο τρίμηνο του 2018. Για τα πεπραγμένα του Ομίλου εκκρεμούν και άλλες δικογραφίες ενώ ερευνάται και ο ρόλος φυσικών και νομικών προσώπων και φορέων εκτός της εταιρίας.

Στο μεταξύ ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί τον πρώην CFO της Folli Follie Group Sourcing LTD (FFGS), θυγατρικής στην Ασίας της εταιρείας Folli Follie, Ιωάννη Μπεγιέτη, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως ο εντολέας του, μόνιμος κάτοικος Χονγκ Κονγκ, δεν κλήθηκε από την ανακρίτρια σε απολογία αν και είναι γνωστής διαμονής και ήδη έχει συνεργαστεί με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ελεγκτικό οίκο στο πλαίσιο της έρευνας για τον Όμιλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ποινικολόγου, που χαρακτηρίζει «σκανδαλώδη» τη μη κλήτευση του εντολέα του, ο κ. Κούγιας μετέβη σήμερα στο ανακριτικό γραφείο και «όταν διαμαρτυρήθηκε στην κα Ανακρίτρια γι’ αυτή τη διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά την ανάκριση, η κα Ανακρίτρια δεν του έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για τη μη νόμιμη κλήτευση του εντολέα μας, η οποία αφήνει εντελώς ελεύθερο το πεδίο στους μεγαλομετόχους της Folli Follie να αναπτύξουν τους δικούς τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς, χωρίς τις θέσεις του πρώην CFO της εταιρείας FFGS κ. Ιωάννη Μπεγιέτη, και γι’ αυτό το λόγο αναγκαζόμαστε σήμερα εκ λόγων καθαρά υπερασπιστικής δεοντολογίας να προβούμε σε αυτή τη δημόσια τοποθέτηση, αφού θεωρούμε απαράδεκτο να έχουν κληθεί στην υπόθεση αυτή και να έχουν δώσει τις θέσεις τους ακόμη και ασήμαντα στελέχη της Folli Follie, επί πολλά χρόνια στενοί συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου, με ό,τι σημαίνει αυτό για τη σωστή δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου, και να μην έχει κληθεί σε απολογία ο τυπικά CFO της εταιρείας, ο οποίος, όπως τώρα ανακάλυψε, βρέθηκε προ ενός οικονομικού σκανδάλου, του οποίου η αφετηρία έχει χρόνο έναρξης το 2000».

Τέλος με την ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας αναφέρει πως δημιουργεί «τεράστιο κενό στην ολοκληρωμένη διερεύνηση του σκανδάλου» η κλήση των κατηγορουμένων σε απολογία «χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με την έκδοση τελικού πορίσματος».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ