Τουλουπάκη: Συγχωνεύονται οι Εισαγγελίες Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος

Μοιραστείτε το:

Νομοθετική ρύθμιση για αλλαγές σε εισαγγελικές αρχές με οικονομικό αντικείμενο επεξεργάζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με πληροφορίες. Συγκεκριμένα, με τις νέες διατάξεις προωθείται συγχώνευση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος.

Όπως προκύπτει από το δικαστικό ρεπορτάζ, υπέρ της συγχώνευσης των δύο εισαγγελιών, που έρχεται λίγο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis, είχε ταχθεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν ο υπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας υποστηρίζοντας, πως η συγχώνευση των δύο εισαγγελιών θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και οικονομικής εγκληματικότητας. Προς την κατεύθυνση αυτή, εξάλλου, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, και η σχετική εισήγηση της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που λειτουργεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία αποδέχθηκε ομόφωνα σχετική πρόταση στην τελευταία συνεδρίαση της.

H επιχειρούμενη αναδιάρθρωση των Εισαγγελιών Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος που θα οδηγήσει στην απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη εφόσον εκλείψει η θέση της, θα δώσει “λύση” και στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί μετά την άσκηση δίωξης εις βάρος της από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, καθώς ενώ είναι ήδη κατηγορούμενη η εισαγγελεύς παρέμενε στη θέση της. Η θητεία της κας Τουλουπάκη επρόκειτο να λήξει την ερχόμενη άνοιξη, ενώ η ίδια δεν είχε δηλώσει αποχή από τα καθήκοντά της μετά την άσκηση εις βάρος της ποινικής δίωξης, κάτι που είχαν πράξει συνεργάτες της.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποστείλει έγγραφο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του ανωτάτου δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου. Εκεί πρόκειται να κριθεί ο ορισμός αναπληρωτή εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς μετά από ερώτημα που είχε αποστείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης. Με βάση όμως τα νέα δεδομένα το δικαστικό συμβούλιο δεν θα προχωρήσει σε ορισμό αναπληρωτή εισαγγελέα, καθώς ο κ.Τσιάρας έχει ενημερώσει ότι επίκειται νομοθετική ρύθμιση για την ενοποίηση των δύο Εισαγγελέων.

Οικονομικός εισαγγελέας αυτήν την περίοδο είναι ο κ. Χρήστος Μπαρδάκης

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ