Παράνομος τζόγος: Nέες συλλήψεις στην Αττική – Έξι άτομα στον εισαγγελέα

Μοιραστείτε το:

Νέο χτύπημα ενάντια στη μάστιγα του παράνομου τζόγου σημείωσε η ελληνική αστυνομία με την εξάρθρωση ενός μίνι καζίνο σε περιοχή της Αττικής. Ύστερα από χθεσινή έφοδο των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, συνελήφθησαν 6 άτομα, τα οποία έχουν ήδη οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης και υπάλληλος του καταστήματος καθώς και 4 πελάτες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν στα παράνομα παίγνια και την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Μάλιστα, κατά τον έλεγχο στο κατάστημα διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί 26 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές παράνομων τυχερών παιγνίων, συνδεδεμένοι με κεντρικές μονάδες-server, ενώ οι χώροι επιτηρούνταν με εσωτερικές και εξωτερικές κάμερες.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 26 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών
  • 4 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών (server)
  • 31 οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών
  • καταγραφικό μηχάνημα με USB stick
  • 6 κάμερες
  • 3 ασύρματα τηλεχειριστήρια (μπουτόν)
  • 950 ευρώ
  • ιδιόχειρες σημειώσεις

Ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα

Ο παράνομος τζόγος απασχολεί έντονα την Ελληνική Αστυνομία. Υπάρχει ειδικό τμήμα που ασχολείται με την εξάλειψη των παράνομων δραστηριοτήτων και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει την τελευταία 10ετία, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η αγορά των τυχερών παιχνιδιών είναι αρκετά «ιδιαίτερη» και χρειάζεται ειδική μεταχείριση και αυστηρό έλεγχο.

Στην κατηγορία των παράνομων τυχερών παιχνιδιών περιλαμβάνονται α) Παιχνίδια με φρουτάκια (παιχνιδομηχανές) β) Παράνομα στοιχήματα γ) Παιχνίδια σε χαρτοπαικτικές λέσχες και διάφορα καταστήματα δ) Στοιχήματα στο διαδίκτυο. Έχουν θεσπιστεί αυστηροί νόμοι από την ΕΕΕΠ (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) και έχει πέσει μεγάλο βάρος στην καταπολέμηση των φαινομένων. Ο λόγος είναι η επικινδυνότητα που κρύβουν οι παράνομες δραστηριότητες τζόγου. Από τις διάφορες απάτες, μέχρι τη διάπραξη εγκλημάτων και από τον εθισμό, μέχρι τη χρεωκοπία και την εξάρτηση από τους δανειστές. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων για την εξασφάλιση πόρων για τη συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια (βλ. ληστείες) και την κοινωνική απομόνωση και την απώλεια παραγωγικότητας.

Η Πολιτεία έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο κύκλωμα του παράνομου τζόγου και για ακόμα έναν βασικό λόγο. Αυτός δεν είναι άλλος από τις απώλειες που δημιουργούνται στα έσοδα του Δημοσίου, καθώς -όπως είναι λογικό- ο τζίρος από τις παράνομες δραστηριότητες δεν φορολογείται. Για την αντιμετώπιση των παραπάνω φαινομένων, έχουν θεσπιστεί αυστηροί νόμοι, ενώ οι άδειες που παρέχονται παιρνούν από εξωνυχιστικούς ελέγχους. Φυσικά, οι προβλεπόμενες ποινές είναι κάτι παραπάνω από αυστηρές, σε μία προσπάθεια να υπάρξει αποστροφή των παικτών από τον παράνομο τζόγο.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ