Μόρια Στέλιος Πέτσας: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος [vid]

Μοιραστείτε το:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί η Λέσβος, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Ο ίδιος μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης, ανέφερε πως διερευνάται ο τρόπος και τα αίτια του εμπρησμού. Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η Πυροσβεστική δεν μπόρεσε να δράσει όπως θα μπορούσε.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως το νησί θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να απαγορευτεί η απομάκρυνση από το νησί όσων διέμεναν στη Μόρια για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού στον πληθυσμό, ενώ σημείωσε πως θα απομακρυνθούν από το νησί όσοι διέμεναν στη Μόρια για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού στον πληθυσμό.

Διαβάστε: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φωτιά στον καταυλισμό μεταναστών

Υπενθυμίζεται πως η πυρκαγιά ξέσπασε ύστερα από την είδηση ότι 35 αιτούντες άσυλο είχαν διαγνωστεί με τον κορονοϊό και θα έπρεπε να τεθούν σε καραντίνα, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικείοι τους. Γρήγορα ξέσπασαν επεισόδια που μετατράπηκαν σε διάσπαρτες πυρκαγιές κυρίως έξω από το ΚΥΤ. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι έθεσαν άμεσα την φωτιά εκτός ελέγχου… Αυτή τη στιγμή χιλιάδες πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο έχουν διασκορπιστεί σε χωράφια της περιοχής, ενώ κάποιοι κατευθύνονται προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Στη Λέσβο, όπως είπε μεταβαίνει αυτή την ώρα ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης Μάνος Λογοθέτης. Θα φροντίσει για τις άμεσες ανάγκης στέγασης, αλλά θα χρειαστεί ευρύτερο σχέδιο.

ΜΑΤ από την Αθήνα στο νησί

Έξω από την πόλη της Μυτιλήνης ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν συγκεντρωθεί και απαγορεύουν την είσοδο των μεταναστών στην πόλη. Παράλληλα, σημειώνεται πως δεν επιτρέπεται σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο να φύγουν από το νησί, καθώς – όπως υποστηρίζουν – δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχός τους για τον κορονοϊο.

Στη Λέσβο επίσης μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης Μάνος Λογοθέτης. Όπως δηλώνει ο κ. Λογοθέτης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η καταστροφή στο ΚΥΤ της Μόριας «είναι μάλλον ολική» και επισημαίνει: «με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης μεταβαίνω στο νησί. Πάμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Πρέπει να δούμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς τι λύσεις μπορούμε να δώσουμε για την προσωρινή και μακροχρόνια φιλοξενία των διαμενόντων εκεί. Για όλους είναι πρώτη προτεραιότητα».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ