Μόρια: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φωτιά στον καταυλισμό μεταναστών

Μοιραστείτε το:

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να εξεταστεί η δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Μόρια μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στο ΚΥΤ και την εξέγερση των τουλάχιστον 12.000 προσφύγων και μεταναστών που διέμεναν εκεί. Η σύσκεψη θα γίνει με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές είναι ιδιαίτερα ανήσυχες, καθώς το ΚΥΤ έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο τι θα γίνουν οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που το εγκατέλειψαν. Μάλιστα, αγωνία επικρατεί και για τα τουλάχιστον 35 κρούσματα κορoνοϊού που έχουν εντοπιστεί στην εν λόγω δομή. Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ, η Λέσβος έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και απαγορεύεται σε κάθε πρόσφυγα και μετανάστη να φύγει από το νησί, καθώς δεν είχαν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για κορονοϊό. Όπως είπε, εξετάζεται ακόμα και το σενάριο του εμπρησμού. Πρόσθεσε επίσης ότι θα υπάρξει άμεση μέριμνα για να στεγαστούν οι χιλιάδες άνθρωποι, με ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία των πιο ευάλωτων.

Στη Λέσβο μεταβαίνει αυτήν την ώρα ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης Μάνος Λογοθέτης.

Όπως δηλώνει ο κ. Λογοθέτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καταστροφή στο ΚΥΤ της Μόριας «είναι μάλλον ολική» και επισημαίνει: «με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης μεταβαίνω στο νησί. Πάμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Πρέπει να δούμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς τι λύσεις μπορούμε να δώσουμε για την προσωρινή και μακροχρόνια φιλοξενία των διαμενόντων εκεί. Για όλους είναι πρώτη προτεραιότητα».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ