Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο πάει Ρωσία – Η αστυνομία συνέλαβε 121 ανθρώπους

Μοιραστείτε το:

Ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντρ Λουκασένκο θα επισκεφθεί τη Ρωσία στις 14 Σεπτεμβρίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο σημερινή δήλωση διπλωματικής πηγής. Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι ο Λουκασένκο θα επισκεφθεί τη Μόσχα για συνομιλίες “τις ερχόμενες ημέρες”. Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών της Λευκορωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η αστυνομία συνέλαβε 121 ανθρώπους σε διαδηλώσεις που έγιναν χθες, Τρίτη, στη χώρα.

Οι αρχές της Λευκορωσίας έχουν εξαπολύσει ένα κύμα καταστολής των μαζικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται κατά του Λευκορώσου ηγέτη Λουκασένκο, μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου στη χώρα, το αποτέλεσμα των οποίων αποτελεί, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, προϊόν νοθείας.

Την Τρίτη, ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί, παρά το κύμα διαμαρτυριών εναντίον της παραμονής του στην εξουσία, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων προεδρικών εκλογών σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Moscow Talks. Σύμφωνα με το RIA, σημείωσε εξάλλου ότι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν έπειτα από μια αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο Λουκασένκο δήλωσε εξάλλου ότι, αν εγκαταλείψει την εξουσία, θα δεχθούν επίθεση οι υποστηρικτές του, πρόσθεσε ο Ρομάν Μπαμπαγιάν, ο οποίος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους που πήραν νωρίτερα σήμερα συνέντευξη από τον Λευκορώσο ηγέτη.

Σημείωσε επίσης ότι μπορεί να παρέμεινε στην εξουσία για λίγο παραπάνω, αλλά είναι το μόνο πρόσωπο που μπορεί να προστατεύσει τη χώρα προς το παρόν, μετέδωσαν παράλληλα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τις δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ορισμένα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. «Ναι, μπορεί να έμεινα λίγο παραπάνω», δήλωσε, σύμφωνα με το TASS.

Ο Λουκασένκο ηγείται της Λευκορωσίας από το 1994. Η αμφισβητούμενη επανεκλογή του με συντριπτική πλειοψηφία στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 9 Αυγούστου στη χώρα, προκάλεσε ένα κύμα μαζικών διαμαρτυριών στη χώρα, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει ότι τα αποτελέσματα των εκλογών αποτελούν προϊόν εκτεταμένης νοθείας.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ