Κορονοϊός θύματα Ελλάδα: Στους 293 οι νεκροί – Κατέληξε 80χρονος στο Παπανικολάου [vids]

Μοιραστείτε το:

Στους 293 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από Covid-19 στη χώρα μας. Σήμερα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, κατέληξε 80χρονος που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου». Σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα, έφυγε από τη ζωή κι ένας 77χρονος που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό. Ο ηλικιωμένος δεν νοσηλευόταν σε ΜΕΘ, ενώ είχε εντοπιστεί θετικός στον ιό στο γηροκομείο στο οποίο διέμενε. Έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ενώ η αιτία του θανάτου του ήταν η καρδιακή ανακοπή.

Γιαννιτσά: Πληροφορίες ότι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο αρνούνται να κάνουν τεστ

Αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για άρνηση εργαζομένων στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά να υποβληθούν σε τεστ για κορονοϊό. Η περιοχή είναι σε ύψιστο συναγερμό μετά τον εντοπισμό 46 κρουσμάτων. Το εργοστάσιο διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία του προκειμένου να εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα για την πανδημία.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, κάποιοι αρνούνται να κάνουν το τεστ, με αποτέλεσμα η ανησυχία να εντείνεται. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγε να πάρει δείγματα από 15 άτομα και οι 10 αρνήθηκαν να κάνουν το τεστ. Με τα αποτελέσματα των ελέγχων να μην έχουν βγει όλα, αναμένεται ο αριθμός των κρουσμάτων να ανέβει κι άλλο.

Στη μονάδα, που ενδέχεται πλέον να αποτελεί εστία υπερμετάδοσης, απασχολούνται περίπου 680 εργαζόμενοι που είναι εποχικοί και μετακινούνται μαζικά με λεωφορεία στους νομούς Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο των ελέγχων ωστόσο, βρίσκονται η Γουμένισσα, τα Γιαννιτσά και η Κατερίνη. (διαβάστε εδώ)

AstraZeneca: Η αναστολή δοκιμών δεν σημαίνει ματαίωση ερευνών

Η είδηση άρχισε να κάνει τον γύρο του κόσμου λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας παγκόσμια απογοήτευση. H τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου κατά του κορονοϊού από την εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διακόπηκε μετά τις σοβαρές ανεπιθύμητες αντιδράσεις σε συμμετέχοντα στην Βρετανία. Με το που έγινε γνωστή αυτή η εξέλιξη, οι μετοχές του φαρμακευτικού κολοσσού έπεσαν 8%.

Εκπρόσωπος της AstraZeneca, που ηγείται της παγκόσμιας κούρσας για την παρασκευή εμβολίου για τον κορονοϊό τόνισε σε ανακοίνωση ότι κατά την διαδικασία ελέγχου της εταιρείας στις δοκιμές προκλήθηκε μια παύση στις δοκιμές έτσι ώστε να γίνει επανεξέταση των δεδομένων ασφαλείας.

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι ποιος ζήτησε την διακοπή των κλινικών δοκιμών. Αν έγινε εθελοντικά από την ίδια την AstraZeneca ή αν διατάχθηκε από κάποια εποπτική αρχή. Επίσης, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή ποια και πότε ήταν η ανεπιθύμητη αντίδραση που προκλήθηκε. Ωστόσο, σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ο συμμετέχων στην έρευνα αναμένεται να αναρρώσει. (διαβάστε αναλυτικά)

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ