Κορονοϊός: Σε καραντίνα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης [vid]

Σε προληπτική καραντίνα βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

«Οι 12.500 βρίσκονται στο δρόμο προς τη Μυτιλήνη, ο δρόμος έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία. Υπάρχει κρίσιμη κατάσταση. Θα κάνουμε σύσκεψη, βρίσκομαι σε καραντίνα από χθες το βράδυ, ήρθα σε επαφή με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που διαγνώστηκε με κορονοϊό. Η κατάσταση ελέγχεται. Να δούμε αν μπορούμε να τους εγκαταστήσουμε στο στρατόπεδο του Καρά Τεπέ, ορισμένοι είναι εξαγριωμένοι» είπε ο κ. Μουτζούρης στον ΑΝΤ1, περιγράφοντας τα όσα βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λέσβο, μετά τη φωτιά που κατέστρεψε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Χθες ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Μυτιλήνης και δικηγόρος κος Δημοσθένης Χατζηγιάννης με ανάρτησή του ενημέρωσε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό.

Η ανάρτηση του κ. Χατζηγιάννη:

Με αίσθημα ευθύνης και υπευθυνότητας, σας ανακοινώνω ότι προ λίγων λεπτών, μου γνωστοποιήθηκε το αποτέλεσμα του τεστ του COVID 19, όπου βγήκε θετικό. Η αιτία για την διενέργεια του ήταν κατόπιν συμβουλής του Δημάρχου και γιατρού Στρατη Κύτελη, λόγω εμπύρετης κατάστασης της συζύγου μου, η οποία διαγνώστηκε και εκείνη θετική στο τεστ. Παραμένουμε σε καραντίνα οικογενειακώς, χωρίς να έχουμε για την ώρα κανένα σύμπτωμα.

Ζητούμε από όλους που ήλθαμε σε επαφή να είναι σε εγρήγορση και επιφυλακή για την προστασία της υγείας τους. Καλώ όλους τους συμπολίτες μου να επιδείξουν ατομική και κοινωνική ευθύνη παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για να ξεπεράσουμε με επιτυχία την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.

Σύμφωνα με την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων χθες 8 Σεπτεμβρίου στη Λέσβο υπάρχουν ήδη 23 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 16 συνδέονται με συρροές. Οι ειδικοί ανησυχούν ιδιαίτερα μετά τη φωτιά που κατέστρεψε το ΚΥΤ, καθώς πάνω από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σε διάσπαρτα σημεία στη Λέσβο, 35 μάλιστα βρέθηκαν χθες θετικοί στον κορονοϊό.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84463 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*