Γιαννιτσά κορονοϊός: Πληροφορίες ότι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο αρνούνται να κάνουν τεστ [vids]

Αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για άρνηση εργαζομένων στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά να υποβληθούν σε τεστ για κορονοϊό. Η περιοχή είναι σε ύψιστο συναγερμό μετά τον εντοπισμό 46 κρουσμάτων. Το εργοστάσιο διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία του προκειμένου να εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα για την πανδημία.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, κάποιοι αρνούνται να κάνουν το τεστ, με αποτέλεσμα η ανησυχία να εντείνεται. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγε να πάρει δείγματα από 15 άτομα και οι 10 αρνήθηκαν να κάνουν το τεστ. Με τα αποτελέσματα των ελέγχων να μην έχουν βγει όλα, αναμένεται ο αριθμός των κρουσμάτων να ανέβει κι άλλο.

Στη μονάδα, που ενδέχεται πλέον να αποτελεί εστία υπερμετάδοσης, απασχολούνται περίπου 680 εργαζόμενοι που είναι εποχικοί και μετακινούνται μαζικά με λεωφορεία στους νομούς Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο των ελέγχων ωστόσο, βρίσκονται η Γουμένισσα, τα Γιαννιτσά και η Κατερίνη.

Πως ξεκίνησε η διασπορά του ιού

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά αρχικά εντοπίσθηκαν 13 κρούσματα, μεταξύ 30 εργαζομένων, οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά προς και από τα Γιαννιτσά από τη Γουμένισσα Κιλκίς όπου κατοικούν, με λεωφορείο. Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν άλλα οκτώ κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ εργαζομένων στο εργοστάσιο που μετακινούνται όμως, από την Πιερία προς τα Γιαννιτσά.

Οι έλεγχοι που έγιναν στη συνέχεια έδειξαν αύξηση των κρουσμάτων. Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ οι αρμόδιες αρχές, ακολουθώντας κατά βήμα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, ακολουθούν τη διαδικασία ιχνηλάτησης.

Νέα μέτρα προτείνουν οι ειδικοί

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες η νόσος του κορονοϊού δείχνει μια τάση υποχώρησης κάτω από τα 200 κρούσματα ημερησίως στην Ελλάδα, οποία ωστόσο συνοδεύεται από ήπια αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών όπως τόνισε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ωστόσο στην κυβέρνηση εξετάζουν τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, στη σύσκεψη που έγινε την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Οι ειδικοί εισηγούνται τη γενικευμένη χρήση μάσκας ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους, αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας καταστημάτων και υπηρεσιών του Δημοσίου ώστε να αποσυμφορηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και λειτουργία όλων των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας μέχρι τα μεσάνυχτα. Η εφαρμογή των νέων μέτρων θα  αποφασιστεί εφόσον κριθεί ότι η κατάσταση τείνει να «ξεφύγει», ειδικά με το άνοιγμα των σχολείων, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020.

(διαβάστε αναλυτικά)

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84490 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*