Βρετανία τουρισμός: TUI και Jet2 ακυρώνουν τα πακέτα προς Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη και Ζάκυνθο

Μοιραστείτε το:

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Βρετανικής κυβέρνησης ότι θα επιβάλει καραντίνα 14 ημερών στους Βρετανούς που επιστρέφουν από επτά ελληνικά νησιά, και την αντίστοιχη απόφαση της Ολλανδίας να επιβάλλει καραντίνα 10 ημερών σε όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από τα ελληνική νησιά, η TUI UK γνωστοποίησε την αναστολή του προγράμματος ταξιδιών της για τρία νησιά και δύο προορισμούς της Κρήτης, μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου 2020. Ακύρωση ταξιδιών προς Κρήτη έως και τις 20 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε και η Jet2. Το πλήγμα αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά για τον ελληνικό τουρισμό.

Εκπρόσωπος της TUI σχολίασε πως η κατά τόπους αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης ως προς τις αποφάσεις για καραντίνα είναι καλοδεχούμενη, αλλά επέκρινε τη βρετανική κυβέρνηση για τη μικρή χρονική προειδοποίηση. Και οι δυο ταξιδιωτικές εταιρείες καλούν τους πελάτες τους που επηρεάζονται να αλλάξουν τις κρατήσεις τους ή να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων.

Αναλυτικά η επιστολή της TUI: «Λόγω των συμβουλών του FCDO για όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια σε πολλά ελληνικά νησιά, η TUI UK ακύρωσε όλες τις διακοπές από την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στους ακόλουθους προορισμούς, έως και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020: Θήρα Ζάκυνθος (Ζάκυνθος) Κρήτη (Χανιά και Ηράκλειο) Μύκονος Όλοι οι πελάτες που επηρεάζονται θα ειδοποιηθούν και θα έχουν την επιλογή να τροποποιήσουν ή να ακυρώσουν και να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων σε μετρητά. Επιπλέον, λόγω των πρόσφατων θετικών περιπτώσεων από πελάτες που επέστρεψαν από τα θέρετρα του Λαγανά στη Ζάκυνθο και τα Μάλια στην Κρήτη, η TUI UK αποφάσισε να μην προσφέρει πλέον διακοπές στον Λαγανά ή στα Μάλια έως τις 31 Οκτωβρίου 2020. Όλοι οι πελάτες που επηρεάζονται θα ειδοποιηθούν και προσφέρθηκε να τροποποιήσει ή να ακυρώσει και να λάβει πλήρη επιστροφή χρημάτων σε μετρητά».

Η απόφαση της Ολλανδίας

Καραντίνα 10 ημερών επιβάλλει η Ολλανδία σε όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά. Το μέτρο ισχύει από σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου 2020. Τα νησιά εντάσσονται, έτσι, στην «πορτοκαλί» λίστα της Ολλανδίας.

Στην «κίτρινη» λίστα παραμένουν η Πελοπόννησος και η ηπειρωτική Ελλάδα. Μόλις την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020, η Βρετανία είχε κάνει το ίδιο με επτά ελληνικά νησιά. Αιτία για την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, είναι το γεγονός πως πολλοί τουρίστες μολύνονται από τον κορονοϊό ενώ κάνουν διακοπές στην Ελλάδα. Όσοι εμφανίσουν συμπτώματα (πυρετός, δύσπνοια, βήχα, καταρροή), επισημαίνεται, πρέπει να επικοινωνήσουν με τις υγειονομικές Αρχές για να εξεταστούν.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών ανακοινώνει τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού

Παροξυσμός σε 60.000 Βρετανούς που βιάζονται να φύγουν από τα «κόκκινα» νησιά

Σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί οι Βρετανοί τουρίστες οι οποίοι παραθερίζουν στα 7 ελληνικά νησιά, που η βρετανική κυβέρνηση έβαλε στην «κόκκινη λίστα», προκειμένου να βρουν εισιτήρια και να αποχωρήσουν. Τα προβλήματα ωστόσο είναι μεγάλα και οι τιμές των εισιτηρίων της τελευταίας στιγμής τσουχτερές… Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της Daily Mail, οι περίπου 60.000 Βρετανοί τουρίστες έχουν τεθεί σε συναγερμό προκειμένου να αποφύγουν την καραντίνα, στην οποία θα τεθούν από τη χώρα τους, αν δεν προλάβουν την προθεσμία επιστροφής στη χώρα τους.

Υπενθυμίζεται ότι τα «κόκκινα» νησιά είναι η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος. Οι Βρετανοί τουρίστες πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα έως την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στις 4 π.μ., ειδάλλως θα υποβάλλονται σε καραντίνα αμέσως μετά την επιστροφή τους.

Μιλώντας στην Daily Mail, η 46χρονη λογίστρια Τζούλι Φριου, που βρίσκεται στην Κρήτη εδώ και δύο εβδομάδες με τον σύντροφό της και τα τρία παιδιά της και ταξιδεύει τα ξημερώματα με προορισμό το Μπέρμιγχαμ, είπε ότι προλαβαίνει την προθεσμία, ωστόσο ανησυχεί μήπως τελικά δεν καταφέρει να φτάσει έγκαιρα λόγω κάποια καθυστέρησης και τελικά μπει σε καραντίνα. «Οι επόμενες ώρες θα είναι γεμάτες αγωνίας για εμάς», είπε, υπογραμμίζοντας ότι δεν περίμενε να τελειώσουν με αυτό τον τρόπο οι διακοπές της.

Η ίδια εξέφρασε αγανάκτηση για την κυβέρνηση της χώρας της, που δείχνει «να μην ξέρει τι κάνει». «Δεν το καταλαβαίνω. Η κατάσταση εδώ μου φαίνεται πιο ασφαλής από το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι πολύ ήσυχα, ο κόσμος στις παραλίες είναι ελάχιστος, το προσωπικό στις επιχειρήσεις φορά πάντα μάσκα και υπάρχει αντισηπτικό σε κάθε τραπέζι. Δεν πρόκειται για ένα νησί με άγρια πάρτι, όλα εδώ κλείνουν τα μεσάνυχτα και νομίζω ότι σημειώνονται μόλις 1-2 κρούσματα τη μέρα τις τελευταίες εβδομάδες, συγκριτικά με τα χιλιάδες δικά μας. Δεν ανησυχούσαμε καθόλου για τις διακοπές μας εδώ». «Η κυβέρνηση δείχνει να μην ξέρει τι κάνει, παραθέτουν διαφορετικούς αριθμούς και είναι σαν να παίζουν ρώσικη ρουλέτα», σημειώνει, επισημαίνοντας ότι με τον σύντροφό της τήρησαν όλους τους κανόνες κατά τη διάρκεια του lockdown και τώρα αισθάνονται σαν να τιμωρούνται.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ