Βερολίνο: 13.000 καρέκλες για τους πρόσφυγες στη Μόρια μπροστά από το γερμανικό Κοινοβούλιο

Μοιραστείτε το:

Ομάδα ακτιβιστών που πραγματοποιούν διασώσεις στο Αιγαίο τοποθέτησε 13.000 καρέκλες μπροστά από το γερμανικό Κοινοβούλιο το πρωί της Δευτέρας, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στη Μόρια. Οι ακτιβιστές επέλεξαν αυτό τον τρόπο για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες που διαμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο κέντρο υποδοχής της Λέσβου, καθώς και για να πιέσουν την κυβέρνηση να δεχτεί περισσότερου ανθρώπους στη Γερμανία.

Η εγκατάσταση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αντιρατσιστικών ημερών δράσης από το «We’ Come Come United» και οργανώνεται από διάφορες ομάδες όπως το «LeaveNoOneBehind».

Οι 13.000 καρέκλες συμβολίζουν τα 12.714 άτομα που μένουν αυτήν τη στιγμή στη Μόρια, όπου η χωρητικότητά της αρκεί για μόλις 2.757 ανθρώπους. Το έναυσμα δόθηκε ύστερα από τη διάγνωση κρούσματος κορονοϊού εντός του κέντρου, κάτι το οποίο υπενθύμισε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που ζουν εκεί καθώς και τον συνωστισμό, που μπορεί να δημιουργήσει τεράστιο επιδημιολογικό συναγερμό.

Οι ακτιβιστές θέλησαν με αυτό τον τρόπο να υπογραμμίσουν στη γερμανική κυβέρνηση την αναγκαιότητα να αποσυμφορηθεί η Μόρια, κάτι το οποίο αποτελεί σημαντικό ζήτημα εδώ και πολύ καιρό.  Αυτό που τόνισαν, επίσης, είναι η ετοιμότητα πολλών γερμανικών πόλεων και περιφερειών να υποδεχτούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει συμφωνήσει να υποδεχτεί 243 παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους, τα οποία διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Μέχρι στιγμής έχουν μετακινηθεί 99 παιδιά, καθώς και 53 ασυνόδευτοι ανήλικοι, από τους 1.600 που θα δεχτεί συνολικά το γερμανικό κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια είναι 17. Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΔΥ έχει ήδη συλλέξει περίπου 2.000 δείγματα από το ΚΥΤ την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο. Οι θετικοί στον κορονοϊό αιτούντες άσυλο έχουν απομονωθεί και ήδη ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Σε καραντίνα το ΚΥΤ

Το ΚΥΤ στη Μόρια Λέσβου παραμένει σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό του πρώτου θετικού κρούσματος την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου. Την απόφαση αυτή είχαν καταδικάσει οι Γιατροί χωρίς σύνορα, χαρακτηρίζοντας της αδικαιολόγητη και απάνθρωπη. Διαβάστε αναλυτικά

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ