Τουρισμός καραντίνα: Παροξυσμός σε 60.000 Βρετανούς που βιάζονται να φύγουν από τα 7 «κόκκινα» νησιά

Μοιραστείτε το:

Σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί οι βρετανοί τουρίστες οι οποίοι παραθερίζουν στα 7 ελληνικά νησιά, που η βρετανική κυβέρνηση έβαλε στην «κόκκινη λίστα», προκειμένου να βρουν εισιτήρια και να αποχωρήσουν. Τα προβλήματα ωστόσο είναι μεγάλα και οι τιμές των εισιτηρίων της τελευταίας στιγμής τσουχτερές… Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της Daily Mail, οι περίπου 60.000 βρετανοί τουρίστες έχουν τεθεί σε συναγερμό προκειμένου να αποφύγουν την καραντίνα, στην οποία θα τεθούν από τη χώρα τους, αν δεν προλάβουν την προθεσμία επιστροφής στη χώρα τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, ανακοίνωσε ότι οι Βρετανοί που βρίσκονται σε Λέσβο, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθο πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα έως την προσεχή Τετάρτη στις 4 π.μ., ειδάλλως θα υποβάλλονται σε καραντίνα αμέσως μετά την επιστροφή τους στη Βρετανία.
Ως εκ τούτου, μόνο όσοι καταφέρουν και προσγειωθούν στη χώρα τους στις 4 το ξημέρωμα δεν θα μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες. Άρα, οι βρετανοί τουρίστες αναζητούν με αγωνία τρόπους αποχώρησης από την Ελλάδα και εξεύρεσης μιας πτήσης επιστροφής προς τη χώρα τους, προτού εκπνεύσει η προθεσμία.

Μιλώντας στην Daily Mail, η 46χρονη λογίστρια Τζούλι Φριου, που βρίσκεται στην Κρήτη εδώ και δύο εβδομάδες με τον σύντροφό της και τα τρία παιδιά της και ταξιδεύει τα ξημερώματα με προορισμό το Μπέρμιγχαμ, είπε ότι προλαβαίνει την προθεσμία, ωστόσο ανησυχεί μήπως τελικά δεν καταφέρει να φτάσει έγκαιρα λόγω κάποια καθυστέρησης και τελικά μπει σε καραντίνα. «Οι επόμενες ώρες θα είναι γεμάτες αγωνίας για εμάς», είπε, υπογραμμίζοντας ότι δεν περίμενε να τελειώσουν με αυτό τον τρόπο οι διακοπές της.

Η ίδια εξέφρασε αγανάκτηση για την κυβέρνηση της χώρας της, που δείχνει «να μην ξέρει τι κάνει». «Δεν το καταλαβαίνω. Η κατάσταση εδώ μου φαίνεται πιο ασφαλής από το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι πολύ ήσυχα, ο κόσμος στις παραλίες είναι ελάχιστος, το προσωπικό στις επιχειρήσεις φορά πάντα μάσκα και υπάρχει αντισηπτικό σε κάθε τραπέζι. Δεν πρόκειται για ένα νησί με άγρια πάρτι, όλα εδώ κλείνουν τα μεσάνυχτα και νομίζω ότι σημειώνονται μόλις 1-2 κρούσματα τη μέρα τις τελευταίες εβδομάδες, συγκριτικά με τα χιλιάδες δικά μας. Δεν ανησυχούσαμε καθόλου για τις διακοπές μας εδώ». «Η κυβέρνηση δείχνει να μην ξέρει τι κάνει, παραθέτουν διαφορετικούς αριθμούς και είναι σαν να παίζουν ρώσικη ρουλέτα», σημειώνει, επισημαίνοντας ότι με τον σύντροφό της τήρησαν όλους τους κανόνες κατά τη διάρκεια του lockdown και τώρα αισθάνονται σαν να τιμωρούνται.

Η 24χρονη Μπεθ Μέιμπουρι, από το Λιντς, εκτιμά ότι η κατάσταση στην Κρήτη είναι πιο ασφαλής από το Ηνωμένο Βασίλειο. «Εδώ αισθανόμαστε 100% πιο ασφαλείς από το Λιντς. Όλοι οι υπάλληλοι φορούν μάσκα και υπάρχει πολύ λιγότερος συγχρωτισμός. Τα μπαρ είναι πολύ πιο ήσυχα και το ξενοδοχείο λειτουργούσε με τη μισή πληρότητα, έτσι υπήρχε άφθονος χώρος στην πισίνα/παραλία», είπε, σημειώνοντας ότι στο Λιντς πολλοί αγνοούν πλήρως τα μέτρα προστασίας από τον ιό.

Η συγγραφέας Φιόνα Πέριν, που επισκέφθηκε στο νησί για να γιορτάσει τη 10 επέτειο του γάμου της, αναγκάστηκε να επισπεύσει το τέλος των διακοπών της και να κλείσει νωρίτερα πτήση, πληρώνοντας τα τριπλάσια χρήματα. «Ήταν σοκαριστικό να βλέπεις τις τιμές να εκτοξεύονται μπροστά στα μάτια σου. Πετάχτηκα μια στιγμή να πάρω την πιστωτική μου κάρτα και μέχρι να επιστρέψω η τιμή είχε αυξηθεί κι άλλο, ήταν απίστευτο», δήλωσε.

«Ευτυχώς στην περίπτωσή μας οι επιπτώσεις δεν είναι τόσο σοβαρές, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα πρέπει να χάσουν μεροκάματα δύο εβδομάδων εξαιτίας αυτής της εξέλιξης», προσθέτει.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ