Συντάξεις Οκτωβρίου: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα ταμεία

Μοιραστείτε το:

Από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου (με ανοικτή την ημερομηνία της 22ας Σεπτεμβρίου), ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Οκτωβρίου 2020.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Oι ημερομηνίες για όλα τα ταμεία

Το ΙΚΑ θα καταβάλει την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου τις συντάξεις Οκτωβρίου, ωστόσο εάν καταβληθούν με βάση τον ΑΜΚΑ τότε οι πληρωμές θα γίνουν ως εξής:

  • την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9) και
  • την Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλουν την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου.

Το Δημόσιο, το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλουν την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Αύξηση 75% από την 1η Νοεμβρίου για τους συνταξιούχους που εργάζονται

Αυξήσεις στις συντάξεις τους και μάλιστα με αναδρομικά αρκετών μηνών, αναμένεται να δουν έως τις αρχές Νοεμβρίου 2020, 25 χιλιάδες συνταξιούχοι που ξεκίνησαν να εργάζονται μετά τις 13 Μαΐου 2016 ή συνταξιοδοτήθηκαν μετά την ίδια ημερομηνία και συνεχίζουν εργάζονται. Το συνταξιοδοτικό τους εισόδημα από κύριες και επικουρικές εξακολουθεί να καταβάλλεται μειωμένο κατά 60%, παρότι από τον Μάρτιο του 2020 -σύμφωνα με το νέο νόμο- θα έπρεπε να καταβάλλεται μειωμένο κατά 30%.

Ωστόσο, το νέο «ευνοϊκότερο πέναλτι» δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί και έτσι οι δικαιούχοι θα λάβουν τη διαφορά αναδρομικά, και μάλιστα πρόκειται για ποσά αρκετών μηνών, καθώς οι νέες αποδοχές υπολογίζονται με το νέο τρόπο από τις 28 Φεβρουαρίου του 2020.

Συνεπώς δικαιούνται:

Αύξηση 75% στη μηνιαία σύνταξή τους. Παράδειγμα, συνταξιούχος με ονομαστική σύνταξη 1.000 ευρώ, αν εργάζονταν έπαιρνε 400 ευρώ, ενώ τώρα θα εισπράττει 700 ευρώ, από τη σύνταξή του.
Αναδρομικά τουλάχιστον 7 μηνών από τη διαφορά καθώς το νέο μειωμένο πέναλτι μετράει από τη σύνταξη Μαρτίου και σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται να εφαρμοστεί προς τον Οκτώβρη – Νοέμβρη

Άλλοι 56.000 εργαζόμενοι συνταξιούχοι ανήκουν στο παλαιότερο – προ νόμου Κατρούγκαλου – καθεστώς, καθώς είχαν ήδη αναλάβει εργασία ως συνταξιούχοι πριν από τον Μάιο του 2016. Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι, που είχαν αναλάβει εργασία πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου (πριν από τις 13 Μαΐου του 2016) και εξαιρέθηκαν από το ψαλίδι του 60% υπαγόμενοι στο προγενέστερο καθεστώς, διατηρούν το ισχύον καθεστώς τους έως την 1η Μαρτίου του 2022.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ