Μόρια κορονοϊός: 19 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Τι δήλωσε ο Νότης Μηταράκης [vid]

Μοιραστείτε το:

Στον καταυλισμό των προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου έχουν ελεγχθεί έως τώρα 1.600 δείγματα σε σύνολο 2000 τεστ που ελήφθησαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 19. Η δειγματοληψία έγινε μετά τον εντοπισμό ενός θετικού κρούσματος την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 (πρόκειται για 40χρονο Σομαλό πρόσφυγα που διέμενε σε σκηνή στο ΚΥΤ). Σημειώνεται ότι όσοι πρόσφυγες διαπιστώνονται θετικοί στον ιό τίθενται σε απομόνωση σε ειδικό χώρο στο ΚΥΤ, ενώ το σύνολο του καταυλισμού έχει τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό.

Μηταράκης: Λαμβάνονται τα μέτρα που είναι εφικτά

«Μέχρι στιγμής στην πρώτη φάση της πανδημίας είχαμε καταφέρει να μην έχουμε κανένα κρούσμα στα νησιά, τώρα δυστυχώς έχουμε τα κρούσματα σε Μόρια και Χίο», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ενώ σημείωσε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα που είναι εφικτά.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι έχει γίνει ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών κατά 38% και έχουμε μείωση των ροών κατά 90% σε σχέση με το 2019. Υπογράμμισε, επίσης, πως η Ελλάδα είναι παρούσα στον Έβρο, ετοιμάζεται ο νέος φράχτης, προσθέτοντας πως είναι γνωστή η προσπάθεια της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει τη μεταναστευτική κρίση.

13.000 καρέκλες για τους πρόσφυγες μπροστά από το γερμανικό Κοινοβούλιο

Ομάδα ακτιβιστών που πραγματοποιούν διασώσεις στο Αιγαίο τοποθέτησε 13.000 καρέκλες μπροστά από το γερμανικό Κοινοβούλιο το πρωί της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στη Μόρια. Οι ακτιβιστές επέλεξαν αυτό τον τρόπο για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες που διαμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο κέντρο υποδοχής της Λέσβου, καθώς και για να πιέσουν την κυβέρνηση να δεχτεί περισσότερου ανθρώπους στη Γερμανία.

Η εγκατάσταση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αντιρατσιστικών ημερών δράσης από το «We’ Come Come United» και οργανώνεται από διάφορες ομάδες όπως το «LeaveNoOneBehind». (διαβάστε αναλυτικά)

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ