Λίστα Forbes: Αυτός είναι στην κορυφή – «Κατρακύλησε» ο Τραμπ [vid]

Μοιραστείτε το:

Στην κορυφή της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς για τρίτη συνεχή χρονιά, βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος. Η αξία της περιουσίας του αγγίζει τα 179 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακολουθεί ο Μπιλ Γκέιτς στη δεύτερη θέση με περιουσία τουλάχιστον 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και στη συνέχεια έρχονται οι Bernard Arnault, Warren Buffett, Larry Ellison, Amancio Ortega,και Μαρκ Ζούκερμπεργκ στην 7η θέση. Τις τρεις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν τα αδέλφια Walton, ιδιοκτήτες της Walmart.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση του Ντόναλντ Τραμπ στη σχετική λίστα. Ο Αμερικανός πρόεδρος υποχώρησε κατά 77 θέσεις και έπεσε στο νούμερο 352 από 275 το 2019. Η καθαρή αξία της περιουσίας του έπεσε στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια του περασμένου έτους. Η πανδημία έπληξε σε μεγάλο βαθμό τα κτίρια γραφείων, τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα που διαθέτει, όπως ανέφερε το περιοδικό.

Τζεφ Μπέζος

Ο συνολικός πλούτος των 400 ανθρώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα Forbes αυξήθηκε στο επίπεδο ρεκόρ των 3,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι πλουσιότεροι Αμερικανοί συνέχισαν να καταγράφουν καλές επιδόσεις παρόλο που η πανδημία προκάλεσε τεράστια ζημιά στην οικονομία.

Ο Έρικ Γιούαν, διευθύνων σύμβουλος της Zoom Video Communications, η εφαρμογή της οποίας έγινε ιδιαίτερα γνωστή κατά την εποχή του κορονοϊού, είναι ένας από τους 18 νεοεισερχόμενους στη λίστα, με την καθαρή αξία των περιουσιακών του στοιχείων να ανέρχεται στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια. Στους νέους και ο Jim Koch, συνιδρυτής και πρόεδρος της Boston Beer Company, παραγωγός του Samuel Adams Beer, με καθαρή αξία 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια και σε ηλικία 38 ετών ο νεότερος νεοεισερχόμενος, Trevor Milton, ιδρυτής της ηλεκτρικής υδρογονοκίνητης του φορτηγού Nikola.

Η ετήσια λίστα μπορεί να χρησιμεύσει προκειμένου να εντοπιστούν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη χώρα με τη μεγαλύτερη εξουσία, δήλωσε η Κέρι Ντόλαν, υψηλόβαθμο στέλεχος στο Forbes, σε συνέντευξή της στη τηλεόραση του Reuters. «Ως κοινωνία, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται πίσω από τις μεγαλύτερες εταιρίες και τι κάνουν με τα χρήματά τους», δήλωσε η ίδια.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ