Λευκορωσία: Ρωσικός και σερβικός στρατός στη χώρα εν μέσω επεισοδίων

Λευκορωσικές, ρωσικές και σερβικές στρατιωτικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στη Λευκορωσία, ανακοίνωσε το λευκορωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Το πρακτορείο μετέδωσε, χωρίς να επεκταθεί, πως οι ρωσικές και οι σερβικές δυνάμεις θα φθάσουν στη Λευκορωσία από τις 10 έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Στη Λευκορωσία πραγματοποιούνται μαζικές διαδηλώσεις καθημερινά από τον περασμένο μήνα, μετά την ανακοίνωση του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο πως κέρδισε τις εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων η αντιπολίτευση θεωρεί προϊόν νοθείας.

Ρ

Η Κολέσνικοβα έφτασε στα σύνορα με την Ουκρανία

Η Μαρία Κολέσνικοβα, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά δεν πέρασε στη χώρα, δήλωσαν Ουκρανοί μεθοριακοί αξιωματικοί. Νωρίτερα η κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας είχε μεταδώσει ότι η Κολέσνικοβα συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα και να περάσει στην Ουκρανία, αν και δύο από τους συμμάχους της κατάφεραν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Παράλληλα και η λευκορωσική συνοριοφυλακή ανακοίνωσε ότι η Κολέσνικοβα συνελήφθη στην μεθόριο με την Ουκρανία, σημειώνοντας ότι δύο άλλοι αντιπολιτευόμενοι κατάφεραν να εγκαταλείψουν την Λευκορωσία. “Η Κολέσνικοβα κρατείται τώρα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της λευκορωσικής μεθοριακής υπηρεσίας Άντον Μπιτσκόφσκι, αναφερόμενος στην αντιπολιτευόμενη, η οποία ήταν η τελευταία από τις τρεις γυναίκες στην ηγεσία της λευκορωσικής αντιπολίτευσης που μετείχαν στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου κατά του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο και που παρέμεναν στην χώρα.

Οι άλλες δύο είναι η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια και η Βερόνικα Τσέπκαλο, οι οποίες αυτοεξορίστηκαν. “Έχει κινηθεί διαδικασία για να αποτιμηθεί η κατάσταση από νομικής άποψης”, πρόσθεσε ο Μπιτσκόφσκι, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα άλλα δύο μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης, τα οποία κατάφεραν να διασχίσουν τα σύνορα είναι οι Άντον Ροντέκοφ και Ιβάν Κραβτσόφ.

Το κίνημα της αντιπολίτευσης έχει ανακοινώσει ότι μασκοφόροι συνέλαβαν την 38χρονη Κολέσνικοβα χθες, Δευτέρα, στο κέντρο του Μινσκ και την πήραν μαζί τους μ’ ένα βαν, ενώ δύο από τους συμμάχους της εξαφανίσθηκαν αργότερα. Η κρατική τηλεόραση διέψευσε την πληροφορία αυτή και υποστήριξε ότι οι αρχές βρήκαν σήμερα το πρωί την Κολέσνικοβα σε αυτοκίνητο, με το οποίο προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα, και την απομάκρυναν απ’ αυτό.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84463 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*