Κώστας Μελιγκώνης: Οι αλεξιπτωτιστές τίμησαν με άλμα τον αδικοχαμένο λοχία [pics]

Άλματα ελεύθερης πτώσης και στατικού ιμάντα στη ζώνη ρίψης Μεγάρων και στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Περάμου, πραγματοποίησε το προσωπικό της Μονάδας που ανήκε ο αλεξιπτωτιστής ΕΠΟΠ λοχίας Κώστας Μελιγκώνης που τραυματίστηκε θανάσιμα τη νύχτα της 3ης Σεπτεμβρίου, κατά την εκτέλεση επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσεως στην ίδια Ζώνη Ρίψεως. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, στη δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφος C- 130 και ελικόπτερο CH 47D, συμμετείχε σύσσωμο το προσωπικό της Μονάδας στην οποία ανήκε ο εκλιπών αλεξιπτωτιστής, ο Διοικητής και επιτελείς της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, καθώς και ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Ν. Μελιγκώνης, αδελφός του θανόντος, ο οποίος υπηρετεί στις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.

Πριν την εκτέλεση των αλμάτων, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη του εκλιπόντος παρουσία του προσωπικού που συμμετείχε στη δραστηριότητα και του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού. Η καθολική εκτέλεση του άλματος επιβεβαιώνει την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και το μοναδικό πνεύμα των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Ο άτυχος αλεξιπτωτιστής παρασύρθηκε από τους δυνατούς ανέμους κατά τη διάρκεια νυχτερινής ρίψης και τραυματίστηκε θανάσιμα. Κατά τη διάρκεια άσκησης, το βράδυ της Πέμπτης, ο αλεξιπτωτιστής βγήκε εκτός της ζώνης ρίψης -κάτι που σήμανε συναγερμό στις Ένοπλες Δυνάμεις- και αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Ο αλεξιπτωτιστής όταν εντοπίστηκε μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Ο 34χρονος Κώστας Μελιγκώνης διέμενε μόνιμα στη Νέα Φιλαδέλφεια και τάφηκε στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Συλλυπητήρια από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια του λοχία των Αλεξιπτωτιστών, που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης, εκφράζοντας την οδύνη της για το τραγικό αυτό συμβάν.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84459 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*