Κορονοϊός Ουκρανία: Θετικός ο πατριάρχης που έλεγε ότι για τον ιό φταίνε οι gay

Μοιραστείτε το:

Δυσάρεστα είναι τα νέα για τον Ουκρανό πατριάρχη Φιλάρετο, ο οποίος διακήρυττε ότι για την πανδημία του κορονοϊού ευθύνονται οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων. Ωστόσο, ουκρανικά μέσα αναφέρουν ότι ο Φιλάρετος εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο με πνευμονία λόγω Covid-19. Ο πατριάρχης είναι επικεφαλής της Ουκρανικής Εκκλησίας, η οποία αποσχίστηκε πρόσφατα από το πατριαρχείο της Μόσχας, με αποτέλεσμα τον αφορισμό του.

Μιλώντας το Μάρτιο σε εθνικό δίκτυο, ο Φιλάρετος είχε δηλώσει ότι η πανδημία είναι η τιμωρία του θεού στους ανθρώπους για τις αμαρτίες τους. «Μια επιδημία είναι η τιμωρία του Θεού για τις αμαρτίες των ανθρώπων. Οι κυβερνήσεις όλων των κρατών, συμπεριλαμβανομένων των δικών μας, κάνουν το σωστό με τη λήψη προληπτικών μέτρων. Αλλά η κύρια αιτία του κορονοϊού είναι η βλάβη της ανθρωπότητας. Η ιδιαιτερότητα της αμαρτίας είναι όταν δεν προωθούν ανοιχτά το καλό αλλά προστατεύουν το κακό. Και όχι μόνο προστατεύεται αλλά και εξαπλώνεται. Εννοώ τον ομοφυλοφιλικό γάμο. Αυτή είναι μια από τις αιτίες του κορονοϊού» είχε δηλώσει προκαλώντας σάλο αλλά και αντίδραση των σωματείων ΛΟΑΤΚΙ που προσέφυγαν στα δικαστήρια.

Η στάση της ελληνικής εκκλησίας

«Η Εκκλησία, όπως έπραξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσεως, συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση έναντι του ιερού κλήρου και του πιστού λαού της, ενδιαφερόμενη τόσο για την υγεία των ανθρώπων όσο και για την εξασφάλιση της ακωλύτου τελέσεως της Θείας Λατρείας», αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ενόψει των επικειμένων μεγάλων εορτών του καλοκαιριού (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Κοιμήσεως της Θεοτόκου), στις οποίες παρουσιάζεται μεγάλη συμμετοχή πιστών στις ιερές Ακολουθίες και με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού ιδιαιτέρως στο λεκανοπέδιο της Αττικής, το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος απέστειλε την Τρίτη, 28 Ιουλίου, Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σε αυτό υπενθυμίζει τις σχετικές αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ως προς την ακριβή και συνεπή τήρηση των προβλεπομένων μέτρων προφυλάξεως για την προστασία της δημόσιας υγείας στους Ιερούς Ναούς, με την προτροπή προς όλους τους κληρικούς, τους μοναχούς και τις μοναχές και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβουλίων, για την πιστή και μετά προσοχής τήρησή τους.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ