Κορονοϊός Γιαννιτσά: Τουλάχιστον 10 κρούσματα σε εργοστάσιο [vids]

Μοιραστείτε το:

Ανησυχία στα Γιαννιτσά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Open Tv, τουλάχιστον 10 εργαζόμενοι σε εργοστάσιο έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορονοϊό. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ορισμένοι εξ αυτών μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους, όπως ορίζει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Το εργοστάσιο προχώρησε στην απαραίτητη απολύμανση όλων των χώρων.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά χθες Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, καταγράφηκαν συνολικά 156 κρούσματα στη χώρα. Στην Αττική εντοπίστηκε πάνω από το 60% των νέων κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, τα 101 από τα 156. Από το σύνολο των νέων μολύνσεων, τα 14 είναι «εισαγόμενα». Τα 19 συνδέονται με συρροές, ενώ τα 12 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Σύψας: Θα είναι δύσκολος χειμώνας

Για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου κάτω από τις νέες συνθήκες εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, γα τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων, αλλά και για τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.

«Το άνοιγμα των σχολείων πιέζει λίγο τον δείκτη μετάδοσης. Η μικρή αυτή πίεση είναι ελάχιστη και δεν μας ανησυχεί. Είμαστε σε ένα ‘πλατό’ της πανδημίας. Δεν έχουμε τη λεγόμενη επιθετική φάση, δηλαδή να έχουμε κάθε ημέρα διπλάσια κρούσματα. Έχουμε σταθερό αριθμό τον τελευταίο καιρό. Τώρα που δεν έχουμε κινητικότητα του πληθυσμού, επέστρεψαν από τις διακοπές, ελπίζουμε σε μια ύφεση. Τα στοιχεία με τα κρούσματα κορονοϊού αφορούν επιδημιολογικά 10 με 15 ημέρες πριν. Ο κόσμος δεν πρέπει να εφησυχάζει», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σύψας.

«Σιγά-σιγά τα παιδιά θα μπουν σε μια κανονικότητα με τη χρήση της μάσκας. Όλα θα πάνε καλά. Τόσο οι γονείς όσο και οι παππούδες πρέπει να προσέχουν», σημείωσε ο ίδιος. «Ασφαλώς θα είναι δύσκολος ο χειμώνας, δεν ξέρουμε ποια θα είναι η ένταση του κορονοϊού ούτε της γρίπης, που κάθε χρόνο μεταβάλλεται. Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο και να ελπίζουμε ότι θα έρθει το καλύτερο σενάριο και τα πράγματα θα είναι ήπια», σχολίασε σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ