Κορονοϊός εμβόλιο: Αρχές του 2021 θα κυκλοφορήσει στη Βρετανία [vids]

Μοιραστείτε το:

Στις αρχές του 2021 κυκλοφορεί «πιθανότατα» το εμβόλιο στη Βρετανία. Όπως σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας, έχει ήδη ξεκινήσει η παραγωγή της αρχικής παραγγελίας των 30 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου, που αναπτύσσεται από την AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Την ώρα που η χώρα καταγράφει απότομη αύξηση κρουσμάτων, ο Ματ Χάνκοκ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC, επισήμανε: «Έχουμε ήδη συμβόλαιο για 30 εκατομμύρια δόσεις με την AstaZeneca. Στην πραγματικότητα αρχίζουν να κατασκευάζουν αυτές τις δόσεις ήδη, πριν από την έγκριση, έτσι ώστε όταν εγκριθεί – ακόμη δεν είναι σίγουρο, εξετάζεται – σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η έγκριση, τότε να είμαστε έτοιμοι για την κυκλοφορία του». «Το καλύτερο σενάριο είναι να συμβεί φέτος. Νομίζω ότι το πιο πιθανό όμως είναι στις αρχές του επόμενου έτους», πρόσθεσε.

Ανησυχητική η αύξηση κρουσμάτων

Αξίζει να σημειωθεί πως αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, ο κ. Χάνκοκ τόνισε πως είναι μεν «ανησυχητική», διευκρίνισε, δε, πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει υπό έλεγχο την πανδημία. Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων Covid-19 αυξήθηκε την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020, σε 2.988, αύξηση που είναι η μεγαλύτερη από τον Μάιο μέσα σε μία ημέρα.

«Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων που είχαμε τις λίγες τελευταίες ημέρες καταγράφεται σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των νεώτερων ανθρώπων», δήλωσε ο υπουργός Υγείας. Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο, απάντησε: «Όχι, όμως ολόκληρη η χώρα είναι ανάγκη να ακολουθήσει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης επειδή αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε συνολικά ως κοινωνία».

Η τάση στον ημερήσιο αριθμό μολύνσεων άρχισε να αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες, αν και ο αριθμός των ασθενών που εισάγονται στο νοσοκομείο και των νεκρών από COVID-19 παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Ο Χάνκοκ είπε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα τοπικά lockdown για να βοηθήσει στην καταστολή των φάσεων έξαρσης της ασθένειας, αλλά η κοινωνική απόσταση παραμένει η πρώτη γραμμή άμυνας.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ