Καστελόριζο: Σκηνικό Ιμίων στήνει η Τουρκία – Τηλεοπτικά συνεργεία σε προπαγανδιστικό παροξυσμό

Μοιραστείτε το:

Σκηνικό που παραπέμπει στα γεγονότα των Ιμίων στήνουν οι Τούρκοι στο Καστελλόριζο. Στην πόλη Κας, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ακριτικό νησί, έχουν «στρατοπεδεύσει» δημοσιογραφικές αποστολές από μεγάλα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα. Με αδιάκοπες live ανταποκρίσεις μεταφέρουν στην τουρκική κοινή γνώμη κλίμα απειλής από την Ελλάδα, παρουσιάζοντας το νησί ως  έναν απομακρυσμένο βράχο, το οποίο -όπως υποστηρίζουν- η χώρα μας παράνομα έχει στρατικοποιήσει.

Ειδικότερα, συνεργείο του καναλιού A Haber τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε σκάφος 500 μέτρα από το Καστελόριζο και καταγράφει τις κινήσεις γύρω από το νησί. Από το πρωί της Τρίτης μεταδίδει εικόνες με έλληνες κομάντο να περιπολούν με τα σκάφη τους το Καστελόριζο, καθώς και πλοίο, το οποίο φέρεται να μεταφέρει μεγάλο αριθμό Ελλήνων δημοσιογράφων στο νησί, κάνοντας λόγο για νέες προβοκάτσιες της Ελλάδας στο νησί. Το πρακτορείο DHA δείχνει την τουρκική κινητικότητα στις ακτές του Κας, απέναντι από το Καστελόριζο, επισημαίνοντας ότι αντιτορπιλικά και σωστικά σκάφη βρίσκονται στην περιοχή για λόγους προστασίας, μετά τις Navtex για το Oruc Reis.

Oruc Reis

Στο μεταξύ, το Oruc Reis πλέει όλο και πιο κοντά στο Καστελόριζο. Εάν επεκταθεί και χρονικά και γεωγραφικά η παράνομη τουρκική NAVTEX για το ερευνητικό σκάφος που σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ θα φτάσει μέχρι τα όρια των χωρικών υδάτων, τότε το Καστελόριζο αναμένεται να βρεθεί σε στρατιωτική μέγγενη, καθώς από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου η Άγκυρα θα πραγματοποιήσει και αεροπορικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη θαλάσσια περιοχή Καστελόριζου – Ρόδου.

«Οι πιλότοι μας σύντομα θα καταρρίψουν πέντε ή έξι από τα ελληνικά αεροσκάφη και σύντομα θα μπούμε σε ένα πόλεμο», ανέφερε ο Μασούτ Χακί Κασίν, σύμβουλος  του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος έχει βάλει στο στόχαστρο το Καστελόριζο καθώς θέλει σχηματίσει μία εικόνα με ένα νησί το οποίο είναι αποκομμένο και απομονωμένο από την Ελλάδα. Ο ίδιος σημειώνει ότι ένα κομμάτι γης, ένας βράχος δεν μπορεί να έχει 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα υφαλοκρηπίδας.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ