Φυλακές Νιγρίτας: Κρατούμενοι δέχονται απειλές – Δεύτερη σύλληψη σωφρονιστικού [vid]

Απειλές κατά της ζωής του υποστηρίζει ότι δέχεται κρατούμενος των φυλακών Νιγρίτας, ώστε να αλλάξει την κατάθεσή του σε διοικητική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορούσε την παράνομη εισαγωγή αντικειμένων στους χώρους των φυλακών. Συγκεκριμένα, ο κρατούμενος ανέφερε ότι δέχτηκε απειλές από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τον δεύτερο σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Νιγρίτας που συνελήφθη με την κατηγορία της απειλής εναντίον κρατουμένου. Πρόκειται για 39χρονο που κρατείται από χθες το απόγευμα, όταν έγινε η σύλληψή του και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Σερρών. Είχε προηγηθεί μήνυση του κρατούμενου, με την οποία υποστήριζε ότι δεχόταν απειλές κατά της ζωής του προκειμένου να αλλάξει το περιεχόμενο κατάθεσης σε διοικητική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορούσε την παράνομη εισαγωγή αντικειμένων στους χώρους των φυλακών.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο συγκεκριμένος έγκλειστος, που κατάγεται από την Αίγυπτο, είχε υποβάλλει για τον ίδιο λόγο την προηγούμενη εβδομάδα μήνυση εναντίον άλλου σωφρονιστικού υπάλληλου (41 ετών). Και στην περίπτωση αυτή ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, ενώ ο υπάλληλος αφέθηκε ελεύθερος αφού ορίστηκε δικάσιμος. Οι δύο παραπάνω σωφρονιστικοί υπάλληλοι φέρεται να ελέγχονται στο πλαίσιο της διοικητικής έρευνας που διατάχθηκε μετά τον εντοπισμό απαγορευμένων αντικειμένων που βρέθηκαν στο εσωτερικό των φυλακών.

Η υπόθεση συνδέεται με τα «πολυτελή κελιά» που βρέθηκαν τον Μάιο στις φυλακές Νιγρίτας. Τότε μέσα στις φυλακές εντοπίστηκε πλήθος ειδών «πολυτελείας», που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχαν θέση μέσα σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα. Η υπόθεση καταδεικνύει την «στενή» σχέση μεταξύ κάποιων διοικητικών, σωφρονιστικών υπαλλήλων και αρχιφυλάκων όταν απέναντί τους έχουν κρατούμενους με γεμάτες… τσέπες. Φυσικά, η κατάσταση αλλάζει άρδην όταν πίσω από τα σίδερα της φυλακής υπάρχουν χρήστες ναρκωτικών με μηδενική περιουσία.

Καταψύκτης των κρατουμένων μέσα στις φυλακές

Σύμφωνα με τη αστυνομία, στο σημείο βρέθηκαν κλιματιστικά, μπάρμπεκιου, ντουζιέρες αλλά και αυτοσχέδιοι αποστακτήρες. Ίσως προκαλεί έκπληξη πως οι κρατούμενοι κατάφεραν να περάσουν όλα αυτά προϊόντα μέσα στη φυλακή, όμως είναι σαφές πως οι πολυτελείς οικοσυσκευές και οι ντουζιέρες δεν θα μπορούσαν να μείνουν απαρατήρητες από τη διοίκηση και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Τις ίδιες μέρες στη δημοσιότητα είχε έρθει βίντεο  -το οποίο έφτασε στα χέρια της Γενικής Γραμματείας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, δέκα μέρες πριν την αποκάλυψη των πολυτελέστατων κελιών-, όπου δείχνει έναν υπάλληλο των φυλακών μαζί με τη σύζυγο ενός κρατουμένου να περνούν από την πύλη ένα καρότσι γεμάτο σοκολάτες, αντισηπτικά, κρέατα και ένα… γαλακτομπούρεκο.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84580 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*