Ελληνοτουρκική κρίση: «Την Πέμπτη η συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας-Τουρκίας», γράφουν τουρκικά ΜΜΕ [vid]

Μοιραστείτε το:

Για την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, μετατίθεται η συνάντηση σε επίπεδο τεχνικών επιτροπών Ελλάδας και Τουρκίας, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, με απόφαση της Προεδρίας της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, αναβάλλεται.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής. Στο τετ α τετ συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και η πρωτοβουλία του γ.γ. της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, για συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο ΝΑΤΟ μεταξύ των δύο χωρών. Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Ακάρ εμφανίστηκε προκλητικός, κάνοντας λόγο για «Γαλάζια Πατρίδα» και προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας.

Ο Χουλουσί Ακάρ με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Στο θέμα της επίλυσης των προβλημάτων τονίστηκε ότι αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στο διεθνές δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες, το διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, καθώς επίσης και στην ανάγκη οι άλλες χώρες να συμπεριφέρονται με βάση την κοινή λογική και το πνεύμα της συμμαχίας, όπως και στο να λαμβάνεται υπόψη η ικανότητα της Τουρκίας να προστατεύει -όπως έκανε πάντα- τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντα στη Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου».

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν θέλει τον διάλογο

Την ίδια ώρα, εμπρηστικός εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκτοξεύοντας νέα «πυρά» κατά της Ελλάδας και δυναμιτίζοντας το κλίμα στις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις, παρά τις δηλώσεις αλληλεγγύης από την Κομισιόν προς τη χώρα μας και την Κύπρο. Πιο αναλυτικά, στο περιθώριο συνάντησης με τον υπουργό Εξωτερικών του Κονγκό, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η Ελλάδα είναι αυτή που δεν επιθυμεί τον διάλογο. «Η Ελλάδα ξεκαθάρισε πρόσφατα πως δεν είναι υπέρ του διαλόγου, αρνούμενη τις πρωτοβουλίες συμφιλίωσης του ΝΑΤΟ» ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

«Αν είναι η Ελλάδα έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της, τότε ας καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου. Όλοι λένε ότι έχει δίκιο. Έχουμε κι εμείς κάτι να πούμε. Η Ελλάδα δεν είναι ειλικρινής. Δεν είχαν υπεροχή στο πεδίο και στο τραπέζι του διαλόγου, τώρα έχασαν και την ψυχολογική υπεροχή στην Ανατολική Μεσόγειο. Υπάρχουν πολλές περιοχές που αμφισβητούνται ανά τον κόσμο, όμως τα προβλήματα αυτά λύνονται. Η Ελλάδα δεν έχει διάθεση προσέγγισης», πρόσθεσε ο ίδιος. Σημείωσε, δε, ότι «οι ασκήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο γίνονται εντός του πλαισίου των κανόνων του ΝΑΤΟ», αναφορικά με τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά του τουρκικού στρατού στα Κατεχόμενα. (διαβάστε αναλυτικά)

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ