Χρυσή Αυγή Ιντερνετικό αυτοκόλλητο: Γεμίζουν τα προφίλ του Facebook με το ειδικό frame

Μοιραστείτε το:

H δίκη της Χρυσής Αυγής είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δίκη της μεταπολίτευσης μετά τη δίκη των πρωτεργατών της δικτατορίας. Δεύτερη στην ιστορία αλλά ισότιμης πολιτικής αξίας. Εκ του αποτελέσματος θα κριθεί μόνο ο φασισμός αλλά κυρίως η δημοκρατία.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί στις 11:00 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου  για τους συνολικά 68 κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, πεντέμισι ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης.

EUROKINISSI

Κατά τη διάρκεια των αγορεύσεων των δικηγόρων υπεράσπισης των υπόδικων, οργανώσεις και άτομα που παρακολουθούν τη διαδικασία, σήκωσαν μέσα στην αίθουσα χαρτιά διαμαρτυρίας που έγραφαν «Δεν είναι αθώοι, όλοι μαζί στη φυλακή» με μία σβάστικα διαγραμμένη, στέλνοντας ένα μήνυμα μετά από διακοπή τριών μηνών, λόγω πανδημίας. Πρόκειται για μία καμπάνια στην οποία συμμετέχει και η μητέρα του δολοφονηθέντα Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα.

Η κίνηση αυτή ήταν μία απάντηση στην απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως  Αδαμαντίας Οικονόμου, η οποία στις 18 Δεκεμβρίου, πρότεινε την απαλλαγή του Ν. Μιχαλολιάκου, αρχηγού της οργάνωσης, καθώς και όλων των άλλων κατηγορουμένων πλην του Γ. Ρουπακιά, φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Υπενθυμίζεται ότι το σκεπτικό ήταν ότι τα περιστατικά στα οποία στηρίχθηκε η κατηγορία δεν ήταν απόρροια κεντρικού σχεδιασμού, αλλά «μεμονωμένα». Σύμφωνα με την πρόταση, η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση με την έννοια του άρθρου 187 ΠΚ, αλλά πολιτικό κόμμα, ορισμένοι φίλοι, ή έστω μέλη, του οποίου παρεκτράπηκαν, εν αγνοία, περίπου, της ηγεσίας.

Το εικαστικό της καμπάνιας πέρασε και στο Facebook και όποιος χρήστης επιθυμεί μπορεί με μια αυτόματη λειτουργία να το ενσωματώσει στην ήδη υπάρχουσα φωτογραφία προφίλ που χρησιμοποιεί στο λογαριασμό του. Πρόκειται για το ακόλουθο ειδικό frame: www.facebook.com/profilepicframes/?selected_overlay_id=3262633480496138

Η δήλωση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα για την ημέρα της απόφασης είναι η ακόλουθη:

Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε. 7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος. Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου.

Η οικογένεια του Παύλου
Μάγδα, Παναγιώτης, Ειρήνη

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ