Βερολίνο: Εκατοντάδες σεξουαλικοί εργαζόμενοι διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης [vid]

Μοιραστείτε το:

Εκατοντάδες πολίτες και εργαζόμενοι από τον κλάδο της πορνείας βγήκαν στους δρόμους του Βερολίνου την Κυριακή (6/9) για να διαμαρτυρηθούν για τα δικαιώματα των σεξουαλικών εργαζομένων, οι οποίοι έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την έλλειψη οικονομικής στήριξης από την κυβέρνηση. Οι διαδηλωτές χόρευαν, κρατώντας πανό όπως “Δικαιώματα όχι διάσωση, όχι πλέον στίγμα, ενωμένοι εργαζόμενοι σ3ξ” και “Χωρίς κακές πόρνες, μόνο κακοί νόμοι”.

Οι οίκοι ανοχής έκλεισαν στα μέσα Μαρτίου για να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 και η πορνεία έγινε νόμιμη ξανά από την 1η Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, ένας σεξουαλικός εργαζόμενος, ο Κάσπερ τόνισε το ζήτημα ότι ορισμένοι σεξουαλικοί εργαζόμενοι μπορεί να έχουν χρόνιες ασθένειες και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στην εργασία με κίνδυνο μόλυνσης. “Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην ακούει πραγματικά τους εργαζόμενους του σ3ξ, δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την κατάσταση στην οποία οι σεξουαλικοί εργαζόμενοι, δεν βοηθά όταν, όπως, για παράδειγμα, η κατάσταση της κορώνας που έχουμε αυτή τη στιγμή”, είπε. Ένας άλλος σεξουαλικός εργαζόμενος, ο Ruin, επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο η γερμανική κυβέρνηση χειρίστηκε τους σεξουαλικούς εργαζόμενους “Το AfD [Alternative for Germany] μπορεί να κάνει πορεία σε 30.000 άτομα χωρίς μάσκες, με θεωρητικούς συνωμοσίας κορώνας. Και μας λένε ότι είμαστε οι άσχημοι και ότι διαδίδουμε τα πάντα”, είπε. Αυτή η διαμαρτυρία διοργανώθηκε έπειτα από μια εβδομάδα συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν από διάφορους οργανισμούς που εργάζονται στηρίζοντας και αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων του σεξ.

Χρεοκόπησε ο μεγαλύτερος οίκος ανοχής στην Ευρώπη

Η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να κλείνει μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτή τη φορά, ο μεγαλύτερος οίκος ανοχής στην Ευρώπη, με έδρα την Κολωνία, χρεοκόπησε, καθώς όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Bild» το πορνείο «Pascha» που θυμίζει εμπορικό κέντρο, έπεσε θύμα του νέου κορονοϊού. Πρόκειται για ένα κτίριο έντεκα ορόφων, με 150 γυναίκες ιερόδουλες να εργάζονται για να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους και 100 μέλη προσωπικού, τα οποία έμειναν χωρίς δουλειά.

Εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, οι πελάτες δίσταζαν να διαβούν το κατώφλι του οίκου ανοχής με αποτέλεσμα το πορνείο να χρεοκοπήσει. Το «Pascha» άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά στις 10 Ιανουαρίου του 1972. Το πορνείο διαθέτει εστιατόριο, κέντρο ομορφιάς, μπουτίκ, πλυντήριο, σολάριουμ, μπιστρό και εκδίδει την δική του εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, στο Pascha εργάζονται ιερόδουλες από διάφορες χώρες. Η διεύθυνση του οίκου ανοχής καυχιόταν για τις υπηρεσίες της και διατυμπάνιζε ότι όποιος πελάτης δεν μείνει ευχαριστημένος θα μπορεί να παίρνει πίσω τα χρήματά του. Στον έβδομο όροφο του κτιρίου εργάζονταν μόνο οι τρανσέξουαλ πόρνες.

Στο υπόγειο, όπου έχει κανείς πρόσβαση από ξεχωριστή είσοδο, βρίσκεται στο νυχτερινό κέντρο «Nightclub Pascha». Εκεί οι θαμώνες μπορούσαν να απολαύσουν γυναικείο στριπτίζ και pole dancing. Κατά καιρούς εκεί έχουν πραγματοποιηθεί συναυλίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το 2007 πραγματοποιήθηκε Φεστιβάλ για Ομοφυλόφιλους και Λεσβίες.

Στους ιδιοκτήτες του Pascha ανήκουν πορνεία στο Λιντς, το Μόναχο, το Σάλτσμπουργκ και το Γκρατς.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ