Τουλουπάκη: Πήραν το ντοσιέ του FBI – Νέο αίτημα για αστυνομική φύλαξη στο σπίτι της

Μοιραστείτε το:

Σε σημερινό αίτημα που κατέθεσε η Ελένη Τουλουπάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση ήταν ότι υπάρχει υπηρεσιακή αδυναμία για φρουρό στο σπίτι της. Η Ελένη Τουλουπάκη ωστόσο έχει συνοδεία κατά την μετακίνηση της από και προς τα δικαστήρια στο Εφετείο όπου βρίσκεται η έδρα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Πάντως η υπόθεση έχει πολλές προεκτάσεις ως προς τα αντικείμενα, που πήραν από το σπίτι της, στην Ακρόπολη καθώς δεν εκλάπησαν τιμαλφή, όπως για παράδειγμα το ρολόι της που είχε αφήσει στο γραφείο, αλλά έλλειπαν ο σκληρός δίσκος, φάκελλοι και έγγραφα. Η εισαγγελέας εφετών, που βρίσκεται κατηγορούμενη, για τους χειρισμούς της, στην έρευνα της Novartis, καταθέτοντας την περασμένη Παρασκευή στους αστυνομικούς του τμήματος Διαρρηκτών της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης, επέρριψε ευθύνες στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τη διάρρηξη. Αυτό διότι ενώ απουσίαζε στη γενέτειρα της , στα Χανιά και παρά του ότι είχε επανειλημμένα αιτηθεί να έχει 24ωρη φύλαξη στην οικία της, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά τελικά αυτή δεν έγινε αποδεκτή και ουδέποτε της παρασχέθηκε, παρά τις σοβαρές υποθέσεις που διαχειρίζεται, ακόμη και πέραν της Novartis η οποία βλέπει το φως της δημοσιότητας

Στην κατάθεση της, επεσήμανε το γεγονός, όπως προαναφέραμε, ότι οι δράστες δεν πήραν τίποτα από πράγματα αξίας, τα οποία βρίσκονταν στο σπίτι της, αλλά της αφαίρεσαν αρχεία, στικάκια, έγγραφα και σημειώσεις. Η Τουλουπάκη στάθηκε ιδιαίτερα στην κλοπή ενός μαύρου ντοσιέ, από σεμινάριο, που είχε παρακολουθήσει στο FBI. Όπως είπε, το ντοσιέ αφαιρέθηκε, αφού προηγουμένως οι δράστες πέταξαν όλο το έγγραφο υλικό, που υπήρχε μέσα σε αυτό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όσα είπε στην κατάθεση της η εισαγγελέας, για τα αντικείμενα, που αφαίρεσαν οι άγνωστοι διαρρήκτες από το αρχείο της, καθώς δεν περιορίστηκαν στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή της, αλλά έψαξαν την αλληλογραφία της, τα συμβόλαια του σπιτιού της, τις δανειακές της συμβάσεις και το εν λόγω ντοσιέ.

Κατά την δικαστικό του Αρείου Πάγου “στόχος”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “ήταν η έρευνα και η συλλογή στοιχείων, για κάθε πτυχή της προσωπικής της ζωής “. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά της στο γεγονός ότι, παραβιάστηκε και το από κάτω διαμέρισμα, στο οποίο μένει ο συνεργάτης του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου, χωρίς πάντως να αφαιρεθούν προσωπικά του έγγραφα.

Επικαλέστηκε μάλιστα και την μαρτυρία της συζύγου του, για να εξηγήσει τον ισχυρισμό της ότι, τα περιστατικά δεν συνδέονται, αφού τα κίνητρα των δραστών είναι προφανώς διαφορετικά σε κάθε περίπτωση. Η εισαγγελέας στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι, ενώ παραβιάστηκαν και τα δύο διαμερίσματα και το δικό της και του συνεργάτη Κεγκέρογλου, σε κανένα δεν βρέθηκαν ιχνη διάρρηξης, ενώ στο απο κάτω σπίτι, δεν αφαιρέθηκαν έγγραφα.

Αναφερόμενη στο γεγονός ότι, δεν της έκλεψαν κοσμήματα και τιμαλφή, η κ. Τουλουπάκη είπε, γιά “ένα πολύτιμο ρολόϊ, που το είχαν απλώς βγάλει από το κουτί του”, ενώ περιέγραψε ένα πραγματικό βανδαλισμό στο σπίτι της, όπως “το σκισμένο στρώμα του κρεβατιού της, το ανοιγμένο πιάνο της, αλλά και τα αναποδογυρισμένα αντικείμενα”. Η εισαγγελέας Διαφθοράς συνέδεσε τη διάρρηξη με τις μεγάλες υποθέσεις, που έχει διερευνήσει και διερευνά ακόμη, ενώ επανέλαβε ότι, οι δράστες απέβλεπαν στο να την απειλήσουν και να την τρομάξουν, καθώς η ίδια νιώθει ότι, με το να εισβάλλουν στον προσωπικό της χώρο, κάποιοι της στέλνουν μήνυμα ότι, όχι μόνο δεν έχει προστασία, αλλά γνωστοποιούν με αυτό τον τρόπο ότι, μπορούν να κάνουν οτιδήποτε χωρίς τιμωρία!

Στην κατάθεσή της η κ. Τουλουπάκη δεν παρέλειψε, να αναφερθεί και στο γεγονός ότι, κάποιοι πρόβαλαν στο παρελθόν το γεγονός ότι, την παρακολουθούσαν χωρίς να έχουν οποιοδήποτε φόβο, πως θα υποστούν οποιαδήποτε τιμωρία. Καταλήγοντας δήλωσε ότι, έχει στοχοποιηθεί, για πολύ μεγάλο διάστημα, επειδή ασχολήθηκε, όπως είχε υποχρέωση, λόγω της ιδιότητάς της, με τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες υποθέσεις των τελευταίων χρόνων.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ