Μάσκες στα σχολεία: Αυτές θα μοιραστούν στους μαθητές [vids]

Μοιραστείτε το:

Στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδας» παρουσιάστηκαν οι μάσκες οι οποίες θα μοιραστούν σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου αλλά και στους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να μην υπάρξει διάδοση του κορονοϊού στα σχολεία. Οι μάσκες είναι μονόχρωμες και έχουν δύο διαφορετικά μεγέθη, ένα για τα παιδιά του δημοτικού και ένα για εκείνα των μεγαλύτερων τάξεων αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα:

    • στα παιδιά του δημοτικού θα δοθούν μάσκες διαστάσεων 10x18cm
    • στα παιδιά γυμνασίου – λυκείου και εκπαιδευτικούς θα δοθούν μάσκες 12x22cm

Από τις εταιρείες – παραγωγούς των μασκών ζητήθηκε να φτιάξουν μάσκες με δύο υφάσματα 100% βαμβακερά και η κάθε μία να έχει εξωτερικά σκουρόχρωμο ύφασμα και εσωτερικά ανοιχτόχρωμο. Επιπλέον, να υπάρχει εσωτερικά έλασμα για να εφαρμόζει στη μύτη μαθητών και δασκάλων.

Οργή Κικίλια για αρνητές της μάσκας

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον Ant1 και τον Γιώργο Παπαδάκη τόνισε ότι η μάσκα είναι ένα σημαντικό όπλο μας στη μάχη κατά της επέκτασης του κορονοϊού και επισήμανε ότι είναι ένα μέτρο που συστήνουν όλοι οι κορυφαίοι επιστήμονες και όλοι οι οργανισμοί παγκοσμίως, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμώξεων (ECDC).

Χαρακτήρισε τον κορονοϊό δε «πρώτης τάξεως μεγέθους κίνδυνο» και αντιπαρέβαλε στους διαδηλωτές γονείς “την πραγματικότητα” -όπως είπε- δηλώνοντας:

«Θα ήθελα να αντιπαραβάλλω στον οποιονδήποτε γονιό σκέφτεται έτσι, την εξής πραγματικότητα. Έχουμε παιδιατρικά Νοσοκομεία στη χώρα. Θα ήθελα να πάρω αυτούς τους ανθρώπους, να τους πάω στα παιδιατρικά Νοσοκομεία μας, να δουν τα εκατοντάδες παιδάκια που παλεύουν από τη γέννησή τους με σοβαρές ασθένειες και καρκίνους. Για να δουν αυτά τα παιδάκια από την πρώτη μέρα της ζωής τους και για πολλά χρόνια που φορούν μάσκα όλη την ημέρα. Είναι μία συγκλονιστική εικόνα, την οποία θα ήθελα να μεταφέρω σε αυτούς τους γονείς και σε αυτούς τους ανθρώπους μόνο και μόνο για να καταλάβουν ότι κάποια άλλα παιδάκια σαν τα παιδάκια τους, που έχουν λιγότερη τύχη από τα παιδιά τους, πώς είναι υποχρεωμένα, αυτά και οι οικογένειές τους, να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητά τους».

«Η μάσκα είναι για να μας προστατεύει. Αυτό είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο. Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει την άποψή του, αλλά εγώ οφείλω να πω και να υποστηρίξω αυτό το οποίο λέει η Επιστήμη», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ