Κορονοϊός παιδικοί σταθμοί: Θετικός γονιός νηπίου – Σε καραντίνα 14 ημερών

Μοιραστείτε το:

Συναγερμός σήμανε στον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Μοσχάτου, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό γονιός νηπίου. Προληπτικά, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, κλείνει για 14 μέρες το νηπιακό τμήμα του σταθμού. Επίσης, οι δασκάλες στους σταθμού τίθενται εκτός υπηρεσίας για το ίδιο διάστημα, ενώ θα γίνει απολύμανση των χώρων, ανακοίνωσε ο δήμος.

Το πρωί της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου 2020, ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΔΟΠΑΚΑ) του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ενημερώθηκε από γονιό νηπίου του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Μοσχάτου ότι είναι θετικός στον κορονοϊό. Το νήπιο είχε πάει την Πέμπτη και την Παρασκευή στον σταθμό, ενώ σήμερα (07.09.2020) παρέμεινε προληπτικά στο σπίτι. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το κρούσμα κορονοϊού, ο ΔΟΠΑΚΑ επικοινώνησε και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

«Ο ΔΟΠΑΚΑ ακολουθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, από την πρώτη μέρα που άνοιξαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου. Για το συγκεκριμένο περιστατικό και με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, ο ΔΟΠΑΚΑ προβαίνει στις εξής προληπτικές ενέργειες:

  • Ενημερώθηκαν οι γονείς των νηπίων του τμήματος για το περιστατικό
  • Διακόπτει τη λειτουργία του νηπιακού τμήματος του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Μοσχάτου για 14 ημέρες
  • Προχωρά στην απολύμανση των χώρων
  • Θέτει τις δασκάλες του τμήματος εκτός υπηρεσίας για 14 ημέρες», αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ