Κορονοϊός μάσκες: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις – Διαφωνία για τα μέτρα στα σχολεία [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν από ένα διαδικτυακό κάλεσμα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για τη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Δείτε τη σχετική αφίσα του πανελλαδικού καλέσματος:

Στην Αθήνα, οι «πολέμιοι» της μάσκας συγκεντρώθηκαν στο σύνταγμα με σύνθημά τους: «ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΕΣΤ» και «ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» για να… στείλουν το δικό τους μήνυμα, την ώρα που τα κρούσματα καθημερινά παραμένουν σε τριψήφιο αριθμό.

Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, με τους διαμαρτυρόμενους να υποστηρίζουν ότι θέλουν να προστατέψουν τα παιδιά τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με το thestival.gr, μερίδα συγκεντρωμένων με μαύρα ρούχα επιτέθηκε φραστικά στα τηλεοπτικά συνεργεία που πήγαν να καλύψουν την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια τα ίδια άτομα προπηλάκισαν και έτρεψαν σε φυγή δύο άτομα που φέρονται ότι ήταν αλλοδαποί.

Την αντίθεσή τους στην χρήση μάσκας εξέφρασαν σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής στην Πάτρα γονείς και κηδεμόνες.

Στο Ηράκλειο, η κινητοποίηση προκάλεσε την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών σε σχέση με την μη τήρηση των μέτρων ενώ η αστυνομία αναζητεί δύο γυναίκες που φέρονται να είναι διοργανώτριες της συγκέντρωσης στο κέντρο του Ηρακλείου το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο ekriti, έχουν ταυτοποιηθεί δύο γυναίκες 33 και 30 ετών οι οποίες και αναζητούνται, μετά τον σχηματισμό της δικογραφίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Στη Λάρισα έγινε και μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους που κατέληξε στην κεντρική πλατεία.

Στην Καλαμάτα, γονείς και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική πλατεία στο ύψος των αγαλμάτων, ζητώντας να μην είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στο σχολικό περιβάλλον.

Αυτές θα είναι οι μάσκες που θα μοιραστούν στους μαθητές

Οι μάσκες που θα μοιραστούν στους μαθητές αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων, θα είναι βαμβακερές και θα διατίθενται σε δύο μεγέθη στα εθνικά μας χρώματα.

Το OPEN TV παρουσίασε τις μάσκες που θα διατεθούν στα σχολεία και η χρήση τους θα είναι υποχρεωτική:

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ