Κικίλιας για τους αρνητές της μάσκας: Να πάνε στα νοσοκομεία Παίδων και τις ΜΕΘ για να πειστούν [vid]

Μοιραστείτε το:

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον Ant1 και τον Γιώργο Παπαδάκη τόνισε ότι η μάσκα είναι ένα σημαντικό όπλο μας στη μάχη κατά της επέκτασης του κορονοϊού και επισήμανε ότι είναι ένα μέτρο που συστήνουν όλοι οι κορυφαίοι επιστήμονες και όλοι οι οργανισμοί παγκοσμίως, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμώξεων (ECDC).

Χαρακτήρισε τον κορονοϊό δε «πρώτης τάξεως μεγέθους κίνδυνο» και αντιπαρέβαλε στους διαδηλωτές γονείς “την πραγματικότητα” -όπως είπε- δηλώνοντας:

«Θα ήθελα να αντιπαραβάλλω στον οποιονδήποτε γονιό σκέφτεται έτσι, την εξής πραγματικότητα. Έχουμε παιδιατρικά Νοσοκομεία στη χώρα. Θα ήθελα να πάρω αυτούς τους ανθρώπους, να τους πάω στα παιδιατρικά Νοσοκομεία μας, να δουν τα εκατοντάδες παιδάκια που παλεύουν από τη γέννησή τους με σοβαρές ασθένειες και καρκίνους. Για να δουν αυτά τα παιδάκια από την πρώτη μέρα της ζωής τους και για πολλά χρόνια που φορούν μάσκα όλη την ημέρα. Είναι μία συγκλονιστική εικόνα, την οποία θα ήθελα να μεταφέρω σε αυτούς τους γονείς και σε αυτούς τους ανθρώπους μόνο και μόνο για να καταλάβουν ότι κάποια άλλα παιδάκια σαν τα παιδάκια τους, που έχουν λιγότερη τύχη από τα παιδιά τους, πώς είναι υποχρεωμένα, αυτά και οι οικογένειές τους, να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητά τους».

«Η μάσκα είναι για να μας προστατεύει. Αυτό είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο. Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει την άποψή του, αλλά εγώ οφείλω να πω και να υποστηρίξω αυτό το οποίο λέει η Επιστήμη», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

«Οι αρνητές του κορονοϊού να επισκεφθούν ασθενείς σε ΜΕΘ για να πειστούν»

Σχετικά με τα σενάρια συνωμοσιολογίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο υπουργός Υγείας, δήλωσε ότι «κάποιοι θέλουν να παίξουν παιγνίδια στην πλάτη της Δημόσιας Υγείας» και έδωσε και πάλι ένα παράδειγμα:

«Πάμε σε μια ΜΕΘ-COVID του «Σωτηρία», του «Αττικόν», του «Ευαγγελισμού», να δείτε ανθρώπους διασωληνωμένους που δεν μπορούν να αναπνεύσουν. Που αντί να παράγουν οξυγόνο, παράγουν υγρά οι κυψελίδες, πνίγονται στα υγρά τους. Που παλεύουν και προσπαθούν να αντέξουν άλλη μία μέρα, να καλυτερεύσουν, να μπορέσουν να αποσωληνωθούν. Δεν είναι αστεία πράγματα αυτά. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει το πολιτικό κομμάτι της ιστορίας, αλλά εγώ είμαι Υπουργός Υγείας, θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας και εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές».

Για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ο υπουργός Υγείας είπε ότι η πρώτη εταιρία που συμφώνησε με την Ευρώπη για 400.000.000 δόσεις, ήταν η Astra Zeneca μαζί με την Οξφόρδη. «Αυτή με κοινό παρονομαστή και αλγόριθμο για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, στο συμβόλαιό της λέει ότι εφόσον ολοκληρωθεί και η 4η φάση και εγκριθεί, θα ξεκινήσει να διανέμει το εμβόλιο το Δεκέμβριο του 2020 και σε 7 δόσεις μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Η πρώτη δόση που θα πάρουμε είναι κάτι παραπάνω από 700.00 εμβόλια και θα προηγηθούν οι ευπαθείς ομάδες και οι υγειονομικοί σε πρώτη φάση» εξήγησε. Όπως είπε ο Β.Κικίλιας ακολουθούν και άλλες εταιρείες οι οποίες έχουν υπογράψει προσύμφωνο. Είναι κοντά στις συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έτσι ώστε ο αριθμός των εμβολίων να καλύψει όλους τους συμπολίτες μας σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, τόνισε και πρόσθεσε ότι το εμβόλιο «θα καλύπτεται 100% από το ελληνικό Δημόσιο. Θα συνέστηνα μεγάλη προσοχή σε αυτούς οι οποίοι βιάστηκαν να αμφισβητήσουν αυτά τα οποία δηλώσαμε ως Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ