Εμβόλιο Ρώσων: Δεύτερο «όπλο» κατά του κορονοϊού [vid]

Μοιραστείτε το:

Στις 30 Σεπτεμβρίου πρόκειται να ολοκληρωθούν οι αρχικές δοκιμές ενός δεύτερου εμβολίου κατά της Covid-19 που δημιουργεί το Vector Institute από τη Ρωσία, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο ανακοίνωση της ρωσικής υπηρεσίας ασφάλειας της υγείας των καταναλωτών. Παράλληλα, οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020, ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 5.185 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 1.030.690, γεγονός που κατατάσσει την χώρα στην τέταρτη θέση σε αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο. Οι Αρχές επιβεβαίωσαν επίσης το θάνατο 51 ανθρώπων το 24ωρο που πέρασε, με τους οποίους ανέρχεται σε 17.871 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την Covid-19.

Sputnik-V: 100% επιτυχία σε δεκάδες εθελοντές, γράφει το περιοδικό Lancet

Αντισώματα σε όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στις δύο πρώτες φάσεις των κλινικών δοκιμών, δημιούργησε το ρωσικό εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού με την ονομασία Sputnik-V, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό Lancet. Ειδικότερα, τα αποτελέσματα των δύο φάσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα Ιουνίου -Ιουλίου και στις οποίες συμμετείχαν 76 εθελοντές, έδειξαν ότι το 100% των συμμετεχόντων στις δοκιμές αυτές ανέπτυξαν αντισώματα στον νέο κορονοϊό χωρίς σοβαρές παρενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία ενέκρινε τον Αύγουστο το εμβόλιο και υπήρξε η πρώτη χώρα στον κόσμο η οποία ενέκρινε εμβόλιο πριν από την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων. «Στις δύο πρώτες φάσεις διάρκειας 42 ημερών η καθεμία, στις οποίες συμμετείχαν από 38 υγιείς εθελοντές, δεν καταγράφηκαν σοβαρές παρενέργειες μεταξύ των συμμετεχόντων και επιβεβαίωσαν ότι το υποψήφιο εμβόλιο δημιουργεί αντισώματα», γράφει το Lancet.

Οι ευρείας κλίμακας και μακράς διάρκειας κλινικές δοκιμές, οι οποίες περιλαμβάνουν συγκρίσεις με placebo και περαιτέρω παρακολούθηση, χρειάζονται για να επιβεβαιωθεί μακροπρόθεσμα η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου για την προστασία από την μόλυνση με Covid-19, αναφέρεται στο άρθρο. Στο πρώτο ρωσικό εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού δόθηκε η συμβολική ονομασία Sputnik-V, καθώς Sputnik ήταν ο πρώτος στον κόσμο δορυφόρος που έστειλε στο Διάστημα η Σοβιετική Ένωση.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ