ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή για Τζανακόπουλο στη θέση του Γραμματέα

Μοιραστείτε το:

Το πρωί της Κυριακής συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 10:30 με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Σκοπός της συνεδρίασης είναι να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τις αλλαγές που προωθούνται στο κόμμα, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του προταθέντος για τη θέση του νέου γραμματέα, Δημήτρη Τζανακόπουλου, αλλά και η ψηφοφορία ανάμεσα στα 150 μέλη της κεντρικής επιτροπής για την επικύρωση της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τοποθετείται ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ συμφωνήθηκε η αναβολή του Συνεδρίου μέχρι να το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περιγράψει τους στόχους του κόμματος, ενώ θα μιλήσει και για την ανασυγκρότηση του κόμματος σε επίπεδο δομών και προσώπων. Την ίδια ώρα, αναμένεται να αναφερθεί στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και στις επιλογές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την οικονομία και τα ελληνοτουρκικά.

Ο Δ. Τζανακόπουλος θα αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί η μετάθεση του συνεδρίου (αναβλήθηκε για το 2021) για την επιχειρούμενη διεύρυνση, αλλά και στην προσπάθεια μαζικοποίησης και μετασχηματισμού του κόμματος σε έναν ενιαίο φορέα.

Σημειώνεται πως τη θέση του εκπροσώπου Τύπου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναλαμβάνει σύμφωνα με κομματικές πηγές ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, Νάσος Ηλιόπουλος. Ο Ν. Ηλιόπουλος θα διατηρήσει παράλληλα τη θέση του στην δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, στο δήμο της Αθήνας. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο δυναμικό του γραφείου τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντάσσονται επίσης με τον ρόλο του αναπληρωτή εκπροσώπου οι: Στέργιος Καλπάκης, Τάνια Καραγιάννη και Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Την Κυριακή το ανώτερο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει και θα επικυρώσει την εκλογή του νέου γραμματέα. Αξίζει να σημειωθεί, πως η ανησυχία είναι έκδηλη στο εσωτερικό του κόμματος εξαιτίας των μέτριων ποσοστών στις δημοσκοπήσεις (μολονότι στην χθεσινή της GPO η διαφορά με τη ΝΔ μειώθηκε) και με τις νέες αλλαγές αναμένεται γενική επανεκκίνηση που θα δώσει νέα πνοή στο κόμμα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ