ΣΥΡΙΖΑ Κεντρική Επιτροπή: Τσίπρας: “Κάθε ημέρα που περνάει η κυβέρνηση κατεδαφίζει” (LIVE)

Μοιραστείτε το:

ΣΥΡΙΖΑ: Για έναν δύσκολο χειμώνα που βρίσκεται μπροστά μας μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία, του κάνοντας λόγο για “επιστροφή της βαρβαρότητας“. “Κάθε ημέρα που περνάει η κυβέρνηση κατεδαφίζει αντί να χτίζει. Εξελέγη με υπόσχεση την ταχεία ανάπτυξη μας οδηγεί με γρήγορα βήματα σε βαθιά υπανάπτυξη, στην μεγαλύτερη ύφεση που έχει γνωρίσει η χώρα”. “Αυτό που φαίνεται είναι πως με ταχύτητα γυρνάμε πίσω στα δύσκολα χρόνια των Μνημονίων και των πολιτικών του ΔΝΤ, από τις οποίες απαλλαγήκαμε με μεγάλη δυσκολία. Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να αντιμετωπίσει την κρίση, γιατί σε όλα τα πεδία υλοποιεί την ανιστόρητη και ιδεοληπτική εμμονή πως όλα μπορεί να τα λύσει η αγορά και η υποταγή στα ιδιωτικά συμφέροντα”.

Έκανε λόγο για ένα επιτελικό κράτος με στόχο την εξυπηρέτηση “ημετέρων“, για βαθιά αναξιοκρατία και τόνισε πως αυτή η “συνταγή” θα οδηγήσει σε περιπέτειες την χώρα. Τόνισε πως η κατευθυνόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου προπαγάνδα, υπονομεύει την ίδια την Δημοκρατία. “Η εξαγορασμένη ασυλία (με χρήματα του ελληνικού λαού) από την κριτική, επιτρέπει την ανάδειξη της αναξιοκρατίας σε κανόνα κυβερνητικής πρακτικής”. “Δεν διστάζω να το πω και προσέχω τα λόγια μου, αυτή η περίοδος μόνο ομαλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί” τόνισε και πρόσθεσε πως υπάρχει χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και της καταστρατήγησης της ελευθερίας του Τύπου και της πληροφόρησης. Έφερε ως πιο σημαντικά παραδείγματα από τα όσα συμβαίνουν με την υπόθεση Novartis, με την διάρρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως Τουλουπάκη ως την κάλυψη της πυρκαγιάς στις Μυκήνες, όπου τα ξένα ΜΜΕ έκαναν πολύ καλύτερη κάλυψη από τα εγχώρια.

Παρακολουθήστε live την ομιλία

Αλλαγές στα πρόσωπα

Η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να επικυρώσει χωρίς σημαντικές διαφωνίες, τις αλλαγές που εισηγήθηκε ο πρόεδρος του κόμματος την περασμένη εβδομάδα στην Πολιτική Γραμματεία και στο Πολιτικό Συμβούλιο. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, προτείνεται για την θέση του Γραμματέα, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Τέλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος θα αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, διατηρώντας την θέση του επικεφαλής στην “Ανοιχτή Πόλη”. Στο δυναμικό του Γραφείου Τύπου εντάσσονται επίσης με τον ρόλο του αναπληρωτή εκπροσώπου οι: Στέργιος Καλπάκης, Τάνια Καραγιάννη και Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, επηρεάζονται από την πανδημία  Covid – 19 και βάσει των κανόνων για κοινωνική αποστασιοποίηση θα διεξαχθούν σε τρεις αίθουσες.

“Χειμώνας κοινωνικής κόλασης”

Μιλώντας πριν από μερικές ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο Αλέξης Τσίπρας, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην κοινωνία και την οικονομία και τόνισε: “Οι κοινωνικοί δείκτες ήδη έχουν επιδεινωθεί δραματικά και πολύ φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο”. Έκανε λόγο για μία τριπλή κρίση, υγειονομική, οικονομική και κρίση ασφάλειας στην περιοχή μας, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις “κινείται χωρίς πυξίδα”.  Ακόμη σημείωσε πως η φτώχεια θα αρχίσει πάλι να βαθαίνει σε ακραίο βαθμό, η ανεργία θα πάρει ανοδική πορεία και πάλι και “θα βρεθούμε σε έναν χειμώνα κοινωνικής κόλασης”.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ