Motor Oil: Στρέφεται στην “πράσινη ενέργεια”

Μοιραστείτε το:

Motor Oil: Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Τζανετάκης, στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου “φιλοδοξία μας είναι τα επόμενα 2 έως 3 χρόνια να ξεπεράσουμε τα 300 μεγαβάτ ΑΠΕ και αυτό είναι ένα εφικτό πλάνο”. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, το πλάνο αναμένεται να ανακοινωθεί ως το τέλος του έτους. Αναμένεται η δημιουργία μίας ξεχωριστής μονάδας που θα ασχολείται με την πράσινη ενέργεια, τον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο. Σχεδιάζεται έτσι να βελτιωθεί το “ενεργειακό αποτύπωμα” των συνολικών δραστηριοτήτων της εταιρείας, μεταξύ των οποίων των διυλιστηρίων της Κορίνθου και των ΕΛΠΕ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Motor Oil προχωρά στην πράσινη ενέργεια μέσω εξαγορών, ώστε να μπορέσει γρήγορα να ανταγωνιστεί εταιρείες.

Όπως γράφει η Καθημερινή, η πρώτη κίνηση της Motor Oil στον τομέα των ΑΠΕ έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν εξαγόρασε το 85% της Στεφανέρ Ενεργειακή. Τέσσερις μήνες μετά, πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της επιπλέον ισχύ 47 MW εξαγοράζοντας φωτοβολταϊκά πάρκα από εταιρείες συμμετοχών της θυγατρικής της Mytilineos, METKA _ΕGN. Στο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, προχώρησε σε δύο ακόμη εξαγορές, ενός αιολικού πάρκου αδειοδοτημένης δυναμικότητας 3 μεγαβάτ στην κεντρική Ελλάδα και ενός αιολικού πάρκου, συνολικής αδειοδοτημένης ισχύος 40 MW, στη βόρεια.

Σημειώνεται πως η Motor Oil βρίσκεται σε συμφωνία με την ΔΕΗ – Ανανεώσιμες (θυγατρική της ΔΕΗ στον τομέα των ΑΠΕ) για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 100 MW σε νησί του Αιγαίου. Η εταιρεία μπήκε δε στην λιανική αγορά ηλεκτρισμού μέσω εξαγοράς της NRG, εταιρείας του ενεργειακού ομίλου Χανδρή. Η NRG συγκεντρώνει σήμερα μερίδιο άνω του 3% στην αγορά της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.  To ενδιαφέρον της Motor Oil επικεντρώνεται πρωτίστως στη λιανική αγορά φυσικού αερίου, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι δραστηριοποιείται και στον τομέα της χονδρικής εισάγοντας δικά της φορτία LNG μέσω του σταθμού της Ρεβυθούσας. Η στρατηγική των διυλιστηρίων Κορίνθου στον τομέα φυσικού αερίου περιλαμβάνει και την κατασκευή πλωτού τερματικού προσωρινής αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) στην Κόρινθο.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ