Κως πτήση: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους – Βρετανός αρνούνταν να φορέσει μάσκα και συνελήφθη

Μοιραστείτε το:

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κω έκανε αεροσκάφος που εκτελούσε διεθνή πτήση, προκειμένου να αποβιβαστεί και φυσικά να συλληφθεί Βρετανός επιβάτης, ο οποίος αρνούνταν να φορέσει προστατευτική μάσκα. Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, ο 32χρονος αλλοδαπός είχε επιβιβαστεί στο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Αττάλειας προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα του, και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης ο 32χρονος Άγγλος δεν συμμορφωνόταν στις οδηγίες του πληρώματος για την ορθή χρήση προστατευτικής μάσκας, διαταράσσοντας την ασφάλεια της πτήσης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πιλότος να προσγειώσει το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Κω, αφού προηγουμένως είχε ενημερώσει για την όλη κατάσταση. Εκεί αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα Κω «περίμεναν» τον αλλοδαπό, ο οποίος μόλις αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη. Σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάτες αρνήθηκαν να βάλουν μάσκα στο αεροπλάνο

Άγριος καβγάς σε πτήση της KLM  από το Άμστερνταμ με προορισμό την Ίμπιζα, όταν δύο μεθυσμένοι επιβάτες αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες. Λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η αεροπορική εταιρεία απαιτεί από όλους τους επιβάτες της να φορούν μάσκες από τη στιγμή της αναγγελίας της αναχώρησης των πτήσεων μέχρι την άφιξη στον τελικό προορισμό. Στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου διακρίνονται δύο επιβάτες που μιλούν αγγλικά να έρχονται στα χέρια με συνεπιβάτες τους λίγο μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο του Σίπχολ.

Οι δύο άνδρες όχι μόνον αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες, αλλά επιτέθηκαν φραστικά και με μπουνιές σε συνταξιδιώτες τους, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της KLM στο ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANP. Oι δύο επιβάτες είχαν μεθύσει με βότκα, ενώ στο βίντεο αποτυπώνεται ο καβγάς κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ορισμένοι συνταξιδιώτες ακούγονται να τους φωνάζουν να σταματήσουν: «Υπάρχουν παιδιά εδώ», τους λένε.

Ένας απ’ τους δύο ταραξίες διακρίνεται μισόγυμνος κάποια στιγμή να δέχεται μια γροθιά στο πρόσωπο από έναν συνεπιβάτη στο διάδρομο και λίγο αργότερα άλλοι επιβάτες τον καθηλώνουν στο πάτωμα του αεροσκάφους. Ευτυχώς δεν κινδύνεψε η ασφάλεια της πτήσης, ούτε τραυματίστηκε κάποιος σοβαρά. Οι δύο ταραξίες τελικά συνελήφθησαν από την ισπανική αστυνομία μετά την προσγείωση του αεροσκάφους της KLM. Διαβάστε αναλυτικά

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ