Δημήτρης Τζανακόπουλος: Με 110 «ναι» νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστείτε το:

Με 110 ψήφους υπέρ, 29 λευκά και 1 άκυρο εξελέγη νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από την κεντρική επιτροπή του κόμματος, η οποία ολοκλήρωσε τις εργασίες της λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Κυριακής. Οι 110 ψήφοι υπέρ Τζανακοπουλου ήταν σε σύνολο 140 ψηφισάντων ενώ η Κεντρική Επιτροπή αριθμεί 151 μέλη.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για έναν δύσκολο χειμώνα που βρίσκεται μπροστά μας στην ομιλία με την οποία άνοιξαν οι εργασίες της ΚΕ, κάνοντας λόγο για «επιστροφή της βαρβαρότητας». «Κάθε ημέρα που περνάει η κυβέρνηση κατεδαφίζει αντί να χτίζει. Εξελέγη με υπόσχεση την ταχεία ανάπτυξη μας οδηγεί με γρήγορα βήματα σε βαθιά υπανάπτυξη, στην μεγαλύτερη ύφεση που έχει γνωρίσει η χώρα». «Αυτό που φαίνεται είναι πως με ταχύτητα γυρνάμε πίσω στα δύσκολα χρόνια των Μνημονίων και των πολιτικών του ΔΝΤ, από τις οποίες απαλαχθήκαμε με μεγάλη δυσκολία. Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να αντιμετωπίσει την κρίση, γιατί σε όλα τα πεδία υλοποιεί την ανιστόρητη και ιδεοληπτική εμμονή πως όλα μπορεί να τα λύσει η αγορά και η υποταγή στα ιδιωτικά συμφέροντα».

Έκανε λόγο για ένα επιτελικό κράτος με στόχο την εξυπηρέτηση «ημετέρων», για βαθιά αναξιοκρατία και τόνισε πως αυτή η «συνταγή» θα οδηγήσει σε περιπέτειες την χώρα. Όσον αφορά τα ΜΜΕ, ανέφερε πως η κατευθυνόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου προπαγάνδα, υπονομεύει την ίδια την Δημοκρατία. «Η εξαγορασμένη ασυλία (με χρήματα του ελληνικού λαού) από την κριτική, επιτρέπει την ανάδειξη της αναξιοκρατίας σε κανόνα της κυβερνητικής πρακτικής». «Δεν διστάζω να το πω και προσέχω τα λόγια μου, αυτή η περίοδος μόνο ομαλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί» τόνισε και πρόσθεσε πως υπάρχει χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και της καταστρατήγησης της ελευθερίας του Τύπου και της πληροφόρησης.

Είπε πως είναι πολλά τα παραδείγματα, για το φαινόμενο αυτό, από τα όσα συμβαίνουν με την υπόθεση Novartis, με την διάρρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως Τουλουπάκη ως την κάλυψη της πυρκαγιάς στις Μυκήνες, όπου τα ξένα ΜΜΕ έκαναν πολύ καλύτερη κάλυψη από ό,τι τα εγχώρια.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ