Διάσωση στο Μύρτο: Συγκλονίζει ο ναυαγοσώστης – «Θα πέφταμε στα βράχια» [vid]

Μοιραστείτε το:

Για την δραματική διάσωση του 25χρονου λουόμενου στο Μύρτο της Κεφαλονιάς, μίλησε ο ναυαγοσώστης, Ηλίας Παπαγεωργόπουλος. Ο ίδιος συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης του νεαρού και μάλιστα ήταν αυτός που έπεσε στη θάλασσα με 7 μποφόρ προσπαθώντας να τον σώσει.

Ο ναυαγοσώστης από την Πάτρα αποκάλυψε ότι πάλευαν επί έξι ώρες με τα κύματα μέχρι να τους παραλάβει το ελικόπτερο. Μιλώντας στο Τempo24.news σημείωσε τον κίνδυνο να χτυπήσουν στα βράχια και υπογράμμισε την εμπιστοσύνη που είχε στην ομάδα του στην ακτή, ότι θα κάνει ότι μπορεί για να σωθούν οι δύο νέοι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είχα πάει σπίτι μου μετά τη λήξη της βάρδιάς μας, μέχρι που κατά τις 8μμ με ενημέρωσε η ομάδα ότι κινδυνεύει ένας νεαρός στον Μύρτο. Αμέσως, πήγαμε όλοι μαζί στο σημείο καταστρώνοντας το σχέδιο διάσωσης. Όμως, βλέπαμε ότι ο νεαρός παρόλο που είχε πιαστεί από τις πλευστικές συσκευές μας, άρχισε να πανικοβάλλεται και να μη μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, ήταν απαγορευτικό να μπει το σκάφος μας μέσα λόγω των 7 μποφόρ. Αμέσως, βούτηξα μέσα κι έφτασα κοντά του.

Ήξερα, ότι η ομάδα μου, θα κάνει τα πάντα για να μας σώσει. Ήμουν σίγουρος, ότι από την ακτή θα είχα τη βοήθεια που πρέπει. Είμαστε άρτια εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι”. Η ομάδα μου, με πολύ μεγάλη δυσκολία λόγω των κυμάτων, μας έστειλε ένα σκοινί το οποίο μας έσωσε να μη χτυπήσουμε στα βράχια. Οι πλευστικές συσκευές πλέον δεν άντεχαν τόσες ώρες και μας πήγαινε προς τα βράχια. Το σκοινί που μας πέταξαν οι διασώστες συνάδελφοι από την ακτή, λειτούργησε σαν άγκυρα. Ευτυχώς… ».

Το χρονικό

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής. Ένας κολυμβητής, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις για την θαλασσοταραχή, βούτηξε στη θάλασσα. Ο ναυαγοσώστης έσπευσε να τον βοηθήσει, ωστόσο οι συνθήκες ήταν τόσο αντίξοες που κατέληξαν να κινδυνεύουν και οι δύο να πνιγούν. Βρέθηκαν να κρατούνται από τις πλευστικές συσκευές και να παλεύουν με τα κύματα. Στο σημείο βρέθηκε ελικόπτερο Σικορσκι, που τους διέσωσε. Η επιχείρηση που καταγράφηκε σε βίντεο είναι εντυπωσιακή και λόγω του καιρού, αλλά και λόγω της ώρας, καθώς είχε πέσει σκοτάδι. Οι δύο άνδρες είναι καλά και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ