Τεστ κορονοϊού: Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μπλόκαρε και κάποιοι άδραξαν την ευκαιρία

Μοιραστείτε το:

Η αδυναμία του ΕΚΕΑ να πραγματοποιήσει τεστ για κορονοϊό, λόγω μιας περίεργης και ξαφνικής έλλειψης αντιδραστηρίων που προκαλεί από μόνη της υποψίες, καθώς υπήρχε διορία 6 ολοκλήρων μηνών να είναι προετοιμασμένοι, φαίνεται ότι δεν άφησε αδιάφορη την Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ που προσέτρεξε προκειμένου να καλύψει το κενό προτείνοντας στα νοσοκομεία ευθύνης της συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο με το οποίο μπορούν να συμβληθούν για την πραγματοποίηση των τεστ. Από την μια ολόκληρο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με πολύχρονη εμπειρία στον τομέα, “ξεμένει” από αντιδραστήρια και από την άλλη ιδιωτικό κέντρο, έχει επαρκεί αποθέματα λες και θα έκαναν ουρές από έξω πολίτες για να εξεταστούν. Γιατί δεν μιλάμε για παρακαταθηκή μερικών δεκάδων, αλλά πολλών χιλιάδων αντιδραστηρίων

Ειδικότερα όπως έκανε γνωστό με εξαιρετικά επείγουσα ανακοίνωσή του, το ΕΚΕΑ δεν δύναται να πραγματοποιεί το μοριακό έλεγχο του Covid-19 για τις δομές των Υγειονομικών Περιφερειών Αττικής, Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων νησιών- Ηπείρου- Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών αποκάλυψε έγγραφο της 1ης ΥΠΕ που απευθύνεται στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που είναι στην ευθύνη της με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει την σύναψη σύμβασης για την πραγματοποίηση τεστ covid 19 με ιδιωτική εταιρεία.

Το όνομα του Γκίκα Μαγιορκίνη όπως αποκαλύπτει  η ΑΥΓΗ

Οι συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ.  Η 1η υγειονομική Περιφέρεια στις 2 Σεπτεμβρίου με έγγραφο της «προτείνει» στις διοικήσεις των νοσοκομειων να στέλνουν τα δείγματα τους στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο το οποίο στην ισοτοσελίδα του ανέφερε “εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (Μοριακοί βιολόγοι), υπό την επιστημονική υπευθυνότητα του Επίκουρου Καθηγητή Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ κυρίου Μαγιορκίνη Γκίκα, επιμελούνται την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων”. Η εν λόγω ανάρτηση όμως άλλαξε και διαγράφηκε το όνομα του κ. Μαγιορκίνη, όταν έγινε γνωστό ότι το εν λόγω κέντρο θα αναλάμβανε τα τεστ για τον κορονοϊό. Είχαν χρησιμοποιήσει το όνομα του επίκουρου καθηγητή χωρίς την άδεια του ή πράγματι συνεργαζόταν με το ιδιωτικό κέντρο. Θυμίζουμε την θεσμική ιδιότητα του κ.Μαγιορκίνη ο οποίος  επιχειρεί επί μήνες, είτε ως καλεσμένος σε τηλεοπτικές εκπομπές, είτε μέσω συνεντεύξεων, άρθρων και αναρτήσεων – και προσφάτως ως «αντικαταστάτης» του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα να μας ενημερώσει για τον κορονοϊό.

Ευθύνες της Κυβέρνησης

Είναι απορίας άξιο το γιατί η κυβέρνηση άφησε ανεκμετάλλευτους τουλάχιστον έξι μήνες αντί να προχωρήσει σε δημόσια ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, όπως υπαγορεύεται από τον νόμο, για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών, ενώ όψη του δεύτερου κύμματος της πανδημίας. Επίσης τα αποθέματα δεν αδειάζουν εν μια νυκτί, άρα θα έπρεπε να ενημερωθούν το κοινό και οι αρχές πολλές ημέρες πριν και όχι μετά την αδυναμία διενέργειας των εξετάσεων

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ