Τεστ κορονοϊού ΚΚΕ: Η κυβέρνηση δίνει πελατεία σε ιδιωτικούς διαγνωστικούς ομίλους

Μοιραστείτε το:

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα που θέλουν την 1η ΥΠΕ να συμβουλεύει τα νοσοκομεία να στέλνουν τα τεστ για covid-19 σε ιδιωτικό κέντρο. Στο σχόλιό του το ΚΚΕ αναφέρει: «Την ώρα που η κυβέρνηση άφησε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) χωρίς επαρκή αντιδραστήρια για τα τεστ, με αποτέλεσμα τη διακοπή των μοριακών ελέγχων για τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, σπεύδει να παραδώσει πελατεία “με το αζημίωτο” σε ιδιωτικούς διαγνωστικούς ομίλους, αποστέλλοντας σχετικό έγγραφο στα νοσοκομεία της Αττικής μέσω του διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) για την προώθηση από την κυβέρνηση των διαγνωστικών τεστ σε ιδιωτικούς ομίλους».

«Η υπόθεση» επισημαίνει το σχόλιο στη συνέχεια, «γίνεται ακόμη πιο σκανδαλώδης, από τη στιγμή που η κυβέρνηση συνιστά στα νοσοκομεία να συνάψουν σύμβαση με συγκεκριμένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, με το οποίο συνδέεται ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό».

«Για άλλη μία φορά μέσα στην πανδημία αποδεικνύεται πως ο ιδιωτικός τομέας υγείας λειτουργεί και σε βάρος του δημοσίου συστήματος υγείας και σε βάρος της δημόσιας υγείας. Όπως επίσης αναδεικνύεται η ανάγκη για άμεσο σχέδιο επίταξής του, όπως από την αρχή είχε προτείνει το ΚΚΕ» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μπλόκαρε

Η αδυναμία του ΕΚΕΑ να πραγματοποιήσει τεστ για κορονοϊό, λόγω μιας περίεργης και ξαφνικής έλλειψης αντιδραστηρίων που προκαλεί από μόνη της υποψίες, καθώς υπήρχε διορία 6 ολοκλήρων μηνών να είναι προετοιμασμένοι, φαίνεται ότι δεν άφησε αδιάφορη την Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ που προσέτρεξε προκειμένου να καλύψει το κενό προτείνοντας στα νοσοκομεία ευθύνης της συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο με το οποίο μπορούν να συμβληθούν για την πραγματοποίηση των τεστ. Από την μια ολόκληρο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με πολύχρονη εμπειρία στον τομέα, “ξεμένει” από αντιδραστήρια και από την άλλη ιδιωτικό κέντρο, έχει επαρκεί αποθέματα λες και περίμεναν ότι θα έκαναν ουρές από έξω πολίτες για να εξεταστούν. Γιατί δεν μιλάμε για παρακαταθηκή μερικών δεκάδων, αλλά πολλών χιλιάδων αντιδραστηρίων.

Ειδικότερα όπως έκανε γνωστό με εξαιρετικά επείγουσα ανακοίνωσή του, το ΕΚΕΑ δεν δύναται να πραγματοποιεί το μοριακό έλεγχο του Covid-19 για τις δομές των Υγειονομικών Περιφερειών Αττικής, Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων νησιών- Ηπείρου- Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών αποκάλυψε έγγραφο της 1ης ΥΠΕ που απευθύνεται στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας και που είναι στην ευθύνη της με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει την σύναψη σύμβασης για την πραγματοποίηση τεστ covid 19 με ιδιωτική εταιρεία.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ