Rosa Nera κατάληψη: Εκκένωση κτηρίου από δυνάμεις των ΜΑΤ – Τραυματίστηκε δημοσιογράφος [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κτήριο της 5ης Μεραρχίας όπου στεγάζεται η κατάληψη Rosa Nera και κατέλαβαν το κτίριο ενώ μέσα βρίσκονταν 16 άτομα τα οποία και συνελήφθησαν. Η αστυνομία απέκλεισε τα δύο στενά δρομάκια που οδηγούν στο κτήριο ενώ δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα. Την ίδια ώρα, συνεργείο ιδιώτη εργολάβου απομάκρυνε αντικείμενα που υπήρχαν μέσα στο χώρο της κατάληψης. Περίπου στις 8 το πρωί προκλήθηκαν επεισόδια όταν συγκεντρωμένοι εμπόδισαν αυτοκίνητα των συνεργείων που καθάρισαν τον κτήριο να αποχωρήσουν από το σημείο.

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης τραυματίζοντας την δημοσιογράφο της ΕΡΑ Χανίων Σοφία Θεοδωράκη, που βρισκόταν στο σημείο. Έγιναν προσαγωγές από την αστυνομία, που μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Μεταξύ των προσαχθέντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, βρίσκονται και μετανάστες οι οποίοι φιλοξενούνταν στο κτίριο.

Τονίζεται από τους 16 συλληφθέντες οι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία με τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της φθοράς μνημείου. Δύο από τους προσαχθέντες μετανάστες συνεχίζουν να κρατούνται καθώς δεν είχαν έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Η βομβίδα κρότου λάμψης και τα τραύματα στο πόδι της δημοσιογράφου της ΕΡΑ Σοφίας Θοδωράκη

Σύμφωνα με το flashnews.gr, το κτίριο θα τεθεί υπό φύλαξη προκειμένου να προληφθεί ενδεχόμενη ανακατάληψη ενώ αναμένεται να παραδοθεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης που είναι ο ιδιοκτήτης του.

Υπενθυμίζεται πως η κατάληψη Rosa Nera τα τελευταία χρόνια είχε απασχολήσει έντονα την τοπική κοινωνία όταν έγινε γνωστό πως το Πολυτεχνείο Κρήτης ενοικίασε το κτίριο σε εταιρεία προκειμένου να δημιουργηθεί τουριστική υποδομή.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, για το κτήριο της Μεραρχίας, καθώς και για ακόμα δύο κτίρια στον λόφο Καστέλι, που ιδιοκτησιακά ανήκουν στο Πολυτεχνείο Κρήτης, έχουν εδώ και χρόνια εκπονηθεί σχέδια εκποίησής του και δημιουργίας ξενοδοχείου με πρωτεργάτη τον πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου και νυν υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη. Η κατάληψη Rosa Nera λειτουργεί εδώ και 16 χρόνια.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ