Παππάς για πτωχευτικό Δίκαιο: Δίνει την “σκανδάλη” του πλειστηριασμού στον πιστωτή

Μοιραστείτε το:

Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Κόκκινο, τόνισε πως “το πτωχευτικό Μητσοτάκη βάζει στο στόχαστρο τον δανειολήπτη και δίνει τη «σκανδάλη» στον πιστωτή“, ενώ έκανε λόγο για εφαρμογή της “ανοσίας της αγέλης” στην οικονομία. “Στόχος είναι η ικανοποίηση των πιστωτών και όχι η επανεκκίνηση των ανθρώπων”, ανέφερε και κάλεσε για τη δημιουργία ενός μετώπου δυνάμεων, πολιτικών, επιστημονικών και κοινωνικών, για να αποτραπεί η ψήφισή του ως έχει. Επίσης σημείωσε πως “η ύφεση του 15,2% αποτελεί πικρή δικαίωση όσων λέγαμε για ανεπάρκεια της κυβερνητικής παρέμβασης. Μια ανεπάρκεια που αποτελεί πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη”. “Όλη αυτή την περίοδο είχαμε την ηθελημένη κυβερνητική αδράνεια αντί μιας γενναίας δημόσιας παρέμβασης, το σχέδιο Πισσαρίδη για εκκαθάριση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τις οποίες θέτει ως τον πυρήνα του δομικού προβλήματος της οικονομίας, και ένα πτωχευτικό-καταπέλτη για τους δανειολήπτες” τόνισε.

“Πρέπει να υποχρεωθούν οι τράπεζες να διοχετεύσουν στην αγορά τη ρευστότητα των 37 δισ. ευρώ που έχουν λάβει από την ΕΚΤ για στήριξη των ΜμΕ, ώστε να σωθούν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας” ανέφερε.  “Η κυβέρνηση καταφεύγει σε επικοινωνιακά προπετάσματα καπνού, αλλά η στρατηγική αυτή έχει κοντά ποδάρια. Οι επικοινωνιακές ρωγμές έχουν αρχίσει να εμφανίζονται. Ο αριστερός και προοδευτικός κόσμος δεν πρέπει να αξιολογεί το μιντιακό τοπίο ως συμπαγές και αμετάβλητο, η αλήθεια θα βρει το δρόμο της”, σημείωσε ο κ. Παππάς.

Συνέντευξη Στο Κόκκινο

► Το πτωχευτικό Μητσοτάκη βάζει στο στόχαστρο τον δανειολήπτη και δίνει τη «σκανδάλη» στον πιστωτή.► Επιταχύνεται μια διαδικασία, την οποία ο ΣΕΒ περιγράφει ως «αναγκαία διαδικασία εξαγορών και συγχωνεύσεων» και η οποία είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης» στην οικονομία.► Στόχος είναι η ικανοποίηση των πιστωτών και όχι η επανεκκίνηση των ανθρώπων. Αναγκαία η δημιουργία ενός μετώπου δυνάμεων, πολιτικών, επιστημονικών και κοινωνικών, για να αποτραπεί η ψήφισή του ως έχει. ► Η ύφεση του 15,2% αποτελεί πικρή δικαίωση όσων λέγαμε για ανεπάρκεια της κυβερνητικής παρέμβασης. Μια ανεπάρκεια που αποτελεί πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη. ► Όλη αυτή την περίοδο είχαμε την ηθελημένη κυβερνητική αδράνεια αντί μιας γενναίας δημόσιας παρέμβασης, το σχέδιο Πισσαρίδη για εκκαθάριση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τις οποίες θέτει ως τον πυρήνα του δομικού προβλήματος της οικονομίας, και ένα πτωχευτικό-καταπέλτη για τους δανειολήπτες. ► Πρέπει να υποχρεωθούν οι τράπεζες να διοχετεύσουν στην αγορά τη ρευστότητα των 37 δισ. ευρώ που έχουν λάβει από την ΕΚΤ για στήριξη των ΜμΕ, ώστε να σωθούν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. ► Η κυβέρνηση καταφεύγει σε επικοινωνιακά προπετάσματα καπνού, αλλά η στρατηγική αυτή έχει κοντά ποδάρια. Οι επικοινωνιακές ρωγμές έχουν αρχίσει να εμφανίζονται. Ο αριστερός και προοδευτικός κόσμος δεν πρέπει να αξιολογεί το μιντιακό τοπίο ως συμπαγές και αμετάβλητο, η αλήθεια θα βρει το δρόμο της. ► Οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις οφείλουμε να εργαστούμε ώστε να μετουσιώσουμε τις κοινωνικές αντιδράσεις σε μια κατεύθυνση πολιτικής αλλαγής και σταθεροποίησης της κοινωνίας και της οικονομίας. Συνέντευξη Στο Κόκκινο και τον δημοσιογράφο Διονύση Ελευθεράτο.

Gepostet von Νίκος Παππάς am Freitag, 4. September 2020

Το καθεστώς που θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου του 2012, φέρνει μεγάλες ανατροπές για όσους έχουν χρέη σε τράπεζες και Δημόσιο, καθώς δεν θα προβλέπεται πλέον προστασία της πρώτης κατοικίας, παρά μόνο για όσους ρυθμίσουν τις οφειλές τους, αλλιώς θα γίνεται ρευστοποίηση.  Προβλέπεται επίσης, πως οι οικονομικά ευάλωτοι θα μπορούν να ζητήσουν τη μεταβίβαση της κατοικίας τους στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης. Έτσι, θα μπορούν να μένουν στο σπίτι τους καταβάλλοντας ενοίκιο και μετά 12 χρόνια θα έχουν τη δυνατότητα να το επαναγοράσουν.

Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως ο νέος κώδικας “χαράσσει έναν σαφή δρόμο για το πώς θα ρυθμίζονται χρέη προς το Δημόσιο, προς τα ταμεία, προς τις τράπεζες, τα οποία συνολικά φτάνουν τα 234 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι το ύψος του ιδιωτικού χρέους σήμερα στην Ελλάδα”. “Οι πραγματικά αδύναμοι οφειλέτες θα ρυθμίζουν ευνοϊκά το χρέος τους ή θα απαλλάσσονται. Βάσει όμως κριτηρίων, με πρώτο την κατάργηση του απόρρητου για κάθε περιουσιακό στοιχείο των ενδιαφερομένων, ώστε να γίνονται οι αναγκαίες διασταυρώσεις και να μην διασώζονται στρατηγικοί κακοπληρωτές, όπως, δυστυχώς, έχει επανειλημμένα συμβεί” πρόσθεσε.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ