Κινηματογραφική διάσωση κολυμβητών από ελικόπτερο του Λιμενικού στην Κεφαλλονιά [video]

Μοιραστείτε το:

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με το Inkefalonia.gr. Ένας κολυμβητής, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις για την θαλασσοταραχή, βούτηξε στη θάλασσα. Τον είδε ναυαγοσώστης και αντιλήφθηκε πως βρίσκεται σε κίνδυνο, έτσι έσπευσε να τον βοηθήσει, ωστόσο οι συνθήκες ήταν τόσο αντίξοες που κατέληξαν να κινδυνεύουν και οι δύο να πνιγούν. Βρέθηκαν να κρατούνται από μία μικρή σχεδία (ένα είδος σημαδούρας) και να παλεύουν με τα κύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιος είδοποίησε το Λιμενικό και έτσι στο σημείο βρέθηκε ελικόπτερο Σικορσκι, που τους διέσωσε. Η επιχείρηση που καταγράφηκε σε βίντεο είναι εντυπωσιακή και λόγω του καιρού, αλλά και λόγω της ώρας, καθώς είχε πέσει σκοτάδι. Οι δύο άνδρες είναι καλά και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς.


Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Στο μεταξύ, η Κεφαλλονιά συνεχίζει να δοκιμάζεται από την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο Καπανδρίτι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, με την κατάσταση να είναι πολύ καλύτερη το πρωί του Σαββάτου. Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων, αρχιπύραρχος Ιωάννης Πανόπουλος,  ανέφερε πως “αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα στο νησί, έχουμε περιορίσει τις εστίες και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο”. Οι κάτοικοι του Καπανδριτίου, επέστρεψαν στα σπίτια τους τις πρώτες πρωινές ώρες με απόφαση του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις με τα εναέρια μέσα που έχουν έρθει στο νησί και συγκεκριμένα από ένα Καναντέρ, δυό Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί συνεχίζουν να βρίσκονται στο σημείο υπό το φόβο αναζωπυρώσεων. Από χθες αργά το βράδυ επιχειρούν, συνολικά, 102 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από Δυτική Ελλάδα και 1η ΕΜΑΚ, κλιμάκιο, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Καταγγελίες για εμπρησμό

Ωστόσο, οι πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν επί δύο ημέρες συνεχόμενες σε διαφορετικά σημεία, προκαλούν ερωτήματα, ενώ ο δήμαρχος κ. Μιχαλάτος, κατήγγειλε πως το νησί “έχει γίνει αποδέκτης πολλαπλών εμπρηστικών επιθέσεων“. Ειδικό κλιμάκιο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής βρίσκεται στο νησί από χθες ώστε να συνδράμει στις έρευνα, για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εμπρησμό.

Με πληροφορίες από Inkefalonia.gr

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ