Φωτιά Κεφαλονιά: Η άπνοια έσωσε τα χωριά – Νύχτα τρόμου στο νησί από τη μεγάλη πυρκαγιά

Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες στην Κεφαλονιά για να εμποδίσουν τις φλόγες να φτάσουν σε κατοικημένες περιοχές. Οι άνεμοι έπεσαν και η άπνοια ήταν σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων οι οποίες κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις που αποτελούνται μεταξύ άλλων από 102 πυροσβέστες, ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και εθελοντές.

Με το πρώτο φως της ημέρα άρχισαν τις ρίψεις και τα εναέρια μέσα και η κατάσταση είναι καλύτερη αν και υπάρχουν άλλες δύο εστίες, στην Αγία Ειρήνη
Η πυρκαγιά κατακαίει από χθες Παρασκευή δασική έκταση με πεύκα και πουρνάρια και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί καθώς εξαπλώνεται ταχύτατα από διαφορετικά μέτωπα εξαιτίας και των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος μιλώντας στην εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο» τόνισε ότι σήμερα Σάββατο η κατάσταση με την πυρκαγιά είναι πολύ καλύτερη από χθες το βράδυ. Μετά τις 12 το βράδυ οι άνεμοι έπεσαν και έτσι οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν την πυρκαγιά. Οι κάτοικοι του χωριού Καπανδρίτι είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους αλλά μετά από λίγες ώρες επέστρεψαν.

«Έχουν καεί μεγάλες δασικές εκτάσεις καθώς υπήρχαν οκτώ εστίες κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Καταφέραμε όμως να μην θρηνήσουμε θύματα και να μην καούν σπίτια» είπε ο δήμαρχος που κάνει λόγο για υπόνοιες εμπρησμού.

Εκκενώθηκαν χωριά

Πολύ δύσκολη κατάσταση είχε διαμορφωθεί τη νύχτα εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς στο χωριό Καπανδρίτι, στην Κεφαλονιά. Με ανακοίνωση που εξέδωσε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, προέτρεψε τους κατοίκους του χωριού «να απομακρυνθούν» άμεσα για λόγους «προστασίας της ζωής και της υγείας τους».

Προτρέπει τους κατοίκους «να έχουν μαζί τους βρεγμένη πετσέτα, ένα μικρό δοχείο με νερό, φάρμακα, βασικά προσωπικά αντικείμενα, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, κινητό τηλέφωνο, τιμαλφή και ό,τι άλλο μικρού μεγέθους αντικείμενο (π.χ. μάσκα, φακός), καθώς και τα μικρά κατοικίδιά τους, σε κλουβιά – εφόσον είναι εφικτό». Πάντως οι κάτοικοι λίγες ώρες αργότερα ειδοποιήθηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους καθώς ο κίνδυνος απομακρύνθηκε.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84457 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*