Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία μεταφέρει 40 τανκς στον Έβρο, μεταδίδουν τουρκικά μέσα [vid & pic]

Μοιραστείτε το:

Η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Haberler και το ιδιωτικό πρακτορείο ΙΗΑ μεταδίδουν εικόνες και βίντεο από την φερόμενη μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία στον Έβρο. Μια πολύ περίεργη ιστορία μεταδίδεται εδώ και λίγα λεπτά από το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο haberler.com. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το απόγευμα σήμερα ξεκίνησαν να μεταφέρουν τανκς από τα σύνορα με τη Σύρια, στα σύνορα με την Ελλάδα.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για την πιθανότητα να πρόκειται για επιστροφή στρατευμάτων που παλαιότερα μεταφέρθηκαν από τον Έβρο στη Συρία. «Από τις περιοχές Χατάι, Ρεϊχανλί και Κουμλού, στα σύνορα με τη Συρία τα τανκς φορτώθηκαν σε νταλίκες και ξεκίνησαν για την Αδριανούπολη», αναφέρει το άρθρο. «Δυο κονβόι φορτηγών φορτωμένα με περίπου 40 τανκς αναχώρησαν από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία σήμερα το απόγευμα, και η συνοδεία αναμένεται να αποσταλεί στην Αδριανούπολη με τρένο από το λιμάνι του Ισκεντερούμ.

Ερντογάν: «Θα ζήσουν πίκρες στο πεδίο της μάχης»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του κατά τα εγκαίνια του νοσοκομείου του Γκιόζτεπε, δήλωσε σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη: “Θα σκίσουμε και θα πετάξουμε τα σενάρια που κάνουν όσοι ευθαρσώς βγάζουν τέτοια έχθρα απέναντι στη χώρα μας προς την κοινή τους γνώμη. Ως Τουρκία και ως τουρκικό έθνος είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο και αποτέλεσμα”. “Όσοι βρίσκονται πίσω από αδιανόητες συμμαχίες που δημιουργούνται εναντίον της χώρας μας και πίσω από συμπεριφορές που δεν αναγνωρίζουν δικαιώματα και νόμους, τους έχει κυριεύσει η ανησυχία κι ο φόβος. Ή διπλωματία ή αλλιώς θα ζήσουν μεγάλη πίκρα στο πεδίο της μάχης”.

“Ελπίζουμε να μην είναι πολύ αργά όταν συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει δύναμη ικανή να σταθεί ενάντια σε ένα έθνος που θεωρεί ως ύψιστη αξία του τον αγώνα και τον ηρωισμό. Όταν λέμε, ‘μακάρι ο Αλλάχ να μην μας κάνει να ξαναγράψουμε τον εθνικό ύμνο για αυτό το έθνος’, εννοούμε να μην κάνουμε πάλι θυσίες ούτε εμείς ούτε οι αντίπαλοί μας να καταστραφούν. Το τουρκικό έθνος είναι ένα έθνος που είναι ευλογημένο, έχοντας ζήσει κάθε είδους επιθέσεις κι έχοντας πληρώσει κάθε κόστος. Όσοι ζουν εδώ και καιρό μέσα σε μία ψεύτικη γυάλα ευημερίας και δημοκρατίας, καιρός να σκεφτούν τί θα μπορούσε να συμβεί στο τέλος αυτής της διαδικασίας που βιώνουμε. Ως Τουρκία και ως τουρκικό έθνος, είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο και αποτέλεσμα” σημείωσε. Διαβάστε αναλυτικά

Πολεμική ρητορική

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες ο τουρκικός φιλοκυβερνητικός Τύπος έχει επιδοθεί σε μπαράζ εμπρηστικών δημοσιευμάτων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ισλαμοσυντηρητική Γενί Σαφάκ. Με αφορμή τις φωτογραφίες που είδαν τον φως της δημοσιότητας με έλληνες στρατιώτες να αποβιβάζονται στο Καστελόριζο και επικαλούμενη την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών που προβλέπουν παλιές συμφωνίες, η εφημερίδα έγραψε ότι πλέον η Τουρκία απέκτησε δικαίωμα «στρατιωτικής επέμβασης» στο νησί.

Η Γενί Σαφάκ επικαλούνταν μάλιστα δηλώσεις τούρκων καθηγητών του Διεθνούς Δικαίου και στρατιωτικών αναλυτών, σύμφωνα με τις οποίες, το Καστελόριζο πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένο.

Μιλώντας μάλιστα στην εφημερίδα, ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά, Σελαμί Κουράν, υποστήριζε η Ελλάδα από τη δεκαετία του 1960 έχει προχωρήσει στην παράνομη στρατιωτικοποίηση 16 νησιών του Αιγαίου Πελάγους, κατά παράβαση των Διεθνών Συνθηκών. Ο καθηγητής επισήμαινε ότι, εφόσον έχει παραβιαστεί αυτή η προϋπόθεση, «ανοίγει το ερώτημα για την εγκυρότητα αυτών των των συνθηκών» και ότι η Τουρκία θα πρέπει να θέσει το θέμα στα διεθνή φόρα.

Ο καθηγητής Κουράν συμπλήρωνε ότι, εφόσον η Τουρκία θεωρήσει ότι υπάρχει απειλή για την εθνική της ασφάλεια, μπορεί να επικαλεστεί το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και να λάβει όλα εκείνα «τα αναγκαία στρατιωτικά μέτρα» κατά της Ελλάδας.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ