Αλεξιπτωτιστής Μέγαρα: Οδύνη στην κηδεία του Κώστα Μελιγκώνη [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 34χρονου αλεξιπτωτιστή, Κώστα Μελιγκώνη, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης έχασε τη ζωή κατά τη διάρκεια άσκησης στα Μέγαρα. Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Ευθυμίας στη Νέα Χαλκηδονα, παρουσία συγγενών, φίλων και συναδέλφων του που θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν.

Στην τελετή βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιώτοπουλος, ενώ στεφάνι έστειλαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννήματα, και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Έλληνες θρηνούν ένα παλικάρι που έπεσε στο καθήκον. Τον λοχία των αλεξιπτωτιστών μας, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια απαιτητική άσκηση. Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια του λοχία, που χάθηκε με το εθνόσημο στο στήθος. Η Πολιτεία θα είναι δίπλα της», ανέφερε σε ανάρτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικοινώνησε με τον αδελφό του άτυχου αλεξιπτωτιστή, που επίσης ανήκει στις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το τραγικό δυστύχημα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλεξιπτωτιστής συμμετείχε σε νυχτερινή άσκηση στα Μέγαρα με το ειδικό τμήμα αλεξιπτωτιστών. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων ο στρατιώτης παρασύρθηκε από τον δυνατό αέρα, βγήκε εκτός της ζώνης ρίψης και έπεσε σε βάλτο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Λίγες ώρες αργότερα, ο αλεξιπτωτιστής εντοπίστηκε από συναδέλφους του και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Δυστυχώς, στο νοσοκομείο οι γιατροί απλά επιβεβαίωσαν τον θάνατό του. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Πέμπτης.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας:

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τη νύχτα 3 προς 4 Σεπτεμβρίου 2020, ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Κ.Μ. της δυνάμεως Μονάδας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσεως τραυματίστηκε θανάσιμα.

Το ΓΕΕΘΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ