Ξυλοδαρμός 17χρονου: Δικογραφία σε βάρος ανηλίκων – 4 συλλήψεις ανάμεσα τους ένας 15χρονος

Μοιραστείτε το:

Δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ανηλίκων σχημάτισε η Ασφάλεια Αθηνών, για συμμετοχή σε ομάδα τουλάχιστον 20 ανηλίκων που ξυλοκόπησαν άγρια 17χρονο τα απόγευμα του Σαββάτου στο Γαλάτσι. Το θύμα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα κάτω γνάθου και χτυπήματα σε όλο του το σώμα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας 15χρονος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, η ομάδα των δραστών έκανε μπούλινγκ σε άλλο παιδί και όταν ο 17χρονος μπήκε στη μέση να τον υπερασπιστεί, όρμησαν εναντίον του, τον πέταξαν στο έδαφος και άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές και γροθιές, τουλάχιστον για 10 λεπτά, όπως καταγγέλλει ο ίδιος. Το παιδί διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει κάταγμα κάτω γνάθου και μώλωπες παντού, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Η μητέρα του 17χρονου υπέβαλε μήνυση και αμέσως οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν και προσήγαγαν τους τέσσερις νεαρούς και συγκεκριμένα τον 15χρονο, δύο 17χρονους και έναν 18χρονο, τους οποίους αναγνώρισε ο 17χρονος. Στη συνέχεια, ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας, αφού είχε παρέλθει το αυτόφωρο, ο οποίος διέταξε να σχηματιστεί δικογραφία και να αφεθούν ελεύθεροι οι τέσσερις ενώ παράλληλα να αναζητηθούν όλοι οι υπόλοιποι και οι γονείς τους, προκειμένου να συμπληρωθεί η δικογραφία, να διερευνηθεί σε βάθος η κατάσταση και να γίνουν συστάσεις.

Όπως κατήγγειλε η μητέρα στον Ant1, τα παιδιά που εξαπέλυσαν την επίθεση είναι από άλλη περιοχή, αλλά συχνά εμφανίζονται  από πλατεία σε πλατεία και δημιουργούν θέματα. Σύμφωνα με την ίδια, αναζητώντας προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα κατάφεραν να εντοπίσουν από τα 20 παιδιά τα 4, τα οποία κλήθηκαν στην αστυνομία και παραδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στο περιστατικό.

Για «σκληρή 20μελή συμμορία ανηλίκων, που έχει γίνει φόβος και τρόμος στο Γαλάτσι» έκανε λόγο η δικηγόρος της οικογένειας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό. Αποκάλυψε, δε, πως ο φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας συνεχίζει και στέλνει μηνύματα στον 17χρονο μέσω Facebook ζητώντας του να μη δώσει συνέχεια. Σύμφωνα μάλιστα με τη δικηγόρο, γονείς ανέφεραν ότι ο αρχηγός έχει πάνω του στιλέτο.

Δεύτερη περίπτωση ξυλοδαρμού ανηλίκου

Πρόκειται για την δεύτερη περίπτωση ξυλοδαρμού ανηλίκων μετά και την επίθεση που δέχθηκε 13χρονη στη Λαμία από τρεις 17χρονες. Σύμφωνα με καταγγελία, το περιστατικό συνέβη νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, σε παρκάκι της Νέας Άμπλιανης, στη Λαμία, όπως ανέφερε με το lamiareport. Αρχικά υπήρξε φραστικό επεισόδιο της 13χρονης με μία από τις 17χρονες, για ασήμαντη αφορμή. Η 17χρονη της έριξε ένα χαστούκι και στη συνέχεια άρχισαν να τη χτυπούν και οι τρεις, σύμφωνα με την καταγγελία.

«Την χτύπησαν και την έριξαν κάτω. Την πατούσαν και την κλωτσούσαν. Η αδελφή μου νοσηλεύεται με χτυπήματα στον αυχένα, στα πλευρά, στην κοιλιά και αλλού», δήλωσε η αδελφή της 13χρονης στο lamiareport. Η οικογένεια έχει καταθέσει μηνύσεις τόσο σε βάρος των τριών 17χρονων, όσο και σε βάρος των γονιών τους, επειδή είναι ανήλικες. «Οι πληροφορίες μου λένε ότι τη χτυπούσαν για πάνω από 15 λεπτά», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της οικογένειας της 13χρονης, Απόστολος Λύτρας. «Είναι άσχημα τα χτυπήματα, έχει σπάσει ένα πλευρό, έχει πρόβλημα με τον αυχένα», δήλωσε ακόμη και συμπλήρωσε ότι το περιστατικό ξεκίνησε από έναν «παιδικό διαπληκτισμό».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ