Τεστ κορονοϊού: Μπλόκαρε και το εργαστήριο του ΕΚΠΑ

Μοιραστείτε το:

Μετά το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), ούτε το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών μπορεί να συνεχίσει να εξετάζει τα δείγματα για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το ethnos.gr, το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με έγγραφό του σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής (1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια) αλλά και σε κάποια Νοσοκομεία της περιφέρειας, ζητά να σταματήσει η αποστολή δειγμάτων καθώς δεν μπορεί να αντεπεξέλθει λόγω του φόρτου εργασίας.

Στο έγγραφο αναφέρεται: «Λόγω περιορισμένων αντιδραστηρίων και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει, το Εργαστήριο Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον τεράστιο όγκο των εξετάσεων από τα Νοσοκομεία Αθήνας Και Περιφέρειας και δεν θα παραλαμβάνει από αύριο 3.9.2020 δείγματα για μοριακό έλεγχο SARS-CoV-2 (Covid-19)».

Το εργαστήριο του ΕΚΠΑ μπλόκαρε μετά το ΕΚΕΑ, καθώς άρχισε να δέχεται όλα τα δείγματα τα οποία δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Να υπενθυμιστεί ότι το ΕΚΕΑ, το οποίο επίσης διέκοψε τις εξετάσεις λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων ενώ αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί και πάλι στις 8 Σεπτεμβρίου, όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Τέλος τα τεστ στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Τα αντιδραστήρια είναι απαραίτητα για εργαστηριακούς ελέγχους ανίχνευσης Covid-19. Παρ΄όλα αυτά είναι το βασικό κέντρο που ελέγχει εργαστηριακά όλα τα δείγματα για τον κορονοϊό των δημοσίων νοσοκομείων, ξέμεινε.

«Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 1.9.2020 το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας δεν δύναται να πραγματοποιεί τον Μοριακό Έλεγχο του covid-19 για τις δομές σας. Λόγω αλόγιστης χρήσης των εξετάσεων, ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων από το ΕΚΕΑ».

Το θέμα φέρνουν στη δημοσιότητα μέλη τη Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους που η διεύθυνση κάνει λόγο για αλόγιστη χρήση όταν υπάρχει ανάγκη για μαζικά test. Κάνουν ακόμη λόγο για καθυστερήσεις που υπάρχουν ούτως ή άλλως στη διεξαγωγή των τεστ. Διαβάστε αναλυτικά

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ