Κρούσματα κορονοϊού: Κατέληξαν άλλοι τρεις ηλικιωμένοι – Στους 278 οι νεκροί στην Ελλάδα

Μοιραστείτε το:

Στη διάρκεια της νύχτας κατέληξαν ακόμη τρεις ηλικιωμένοι που είχαν νοσήσει από κορονοϊό: Πρόκειται για μία 94χρονη, μία 74χρονη και έναν 86χρονο. Σημειώνεται ότι πλέον, το σύνολο των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα μας είναι 278.

Ειδικότερα, η 94χρονη κατέληξε στις 00:50 και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης από τις 25 Ιουλίου, ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Υποκείμενα νοσήματα είχαν και η 74χρονη που κατέληξε στις 3:25 και η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, αλλά και ο 86χρονος που άφησε την τελευταία του πνοή στις 4:16 στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 233 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού. Μπορεί ο αριθμός να είναι μικρότερος από άλλες ημέρες, ωστόσο μετά από ημέρες που έφτασε ακόμα και τα 157, ακολουθεί και πάλι αυξητική τάση ενώ ανησυχία προκαλεί και η αύξηση των νεκρών που πλέον έχουν φτάσει τους 273 ενώ πονοκέφαλο προξενεί στους ειδικούς και η σημαντική διασπορά του ιού στην Αττική. Ο προβληματισμός εστιάζεται και στη σταδιακή επιβάρυνση του ΕΣΥ και τις δυσκολίες στη νοσηλεία των ασθενών με covid 19, παρά τις αυξημένες κλίνες σε ΜΕΘ. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στις αρχές Αυγούστου οι διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν μόλις 9 και πλέον είναι 38. Μάλιστα τότε στην ηλικιακή ομάδα 65 και άνω ήταν μόνο 4 και τώρα είναι 25!

Μία ακόμη δυσκολία που παρουσιάστηκε επίσης χθες αφορά στη διενέργεια τεστ. Λόγω των αθρόων ελέγχων, το εργαστήριο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί για μια εβδομάδα να αναλάβει να εξετάσει νέα δείγματα. Αυτό έχει να κάνει και με την προμήθεια αντιδραστηρίων όπου σε διεθνές επίπεδο υπάρχει τρομαχτικά μεγάλη ζήτηση. Η διενέργεια μοριακών τεστ κοροναϊού στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας θα αποκατασταθεί στις 8 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ο οποίος τόνισε ότι μέχρι τότε τα δείγματα για τεστ κοροναϊού θα αποστέλλονται σε άλλα συνεργαζόμενα εργαστήρια.

Χαρακτηριστική της αγωνίας που υπάρχει με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι η δήλωση που έκανε την Τετάρτη ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος ο οποίος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει», αφού οι ασυμπτωματικοί ασθενείς μπορούν να ευκολία να διασπείρουν ανεξέλεγκτα τον φονικό ιό. «Πρώτον ξέρουμε ότι υπάρχουν ασυμπτωματικοί, ή παρά πολύ ελαφρά νοσούντες, κι αυτό είναι πρόβλημα. Δεύτερον έχουμε κρούσματα σε όλη την Ελλάδα και τρίτον συρροές, αυτός ο συνδυασμός δείχνει ότι έχουμε πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να μη φουντώσει» προειδοποίησε ο καθηγητής.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ